Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vozovky vstoupil před auto

MOST - Po řidiči chtěl peníze s tím, že má zbraň; Hlídka mladíky na ukradených kolech vypátrala. 

V drogérii ukradl tři kosmetické přípravky
I když muž z Litvínova stihl v jedné drogérii ukrást kosmetiku, přesto byl za dva dny na oddělení litvínovské policie, odkud odešel se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. A nekradl poprvé, už v minulosti byl za obdobné jednání potrestán. Tentokrát v jedné litvínovské drogérii předstíral zájem o make up. Prodavačka se mu věnovala a poskytla mu informaci. Muž si však krášlící přípravky nezakoupil, tři produkty v celkové hodnotě jeden tisíc korun měl v prodejně odcizit v nestřeženém okamžiku a následně prodejnu bez placení opustil. Policisté na ztotožnění podezřelé osoby spolupracovali s litvínovskými strážníky. Odcizené zboží nebylo zajištěno, jak s ním 27letý Litvínovan naložil, policistům neuvedl.

Neznámý muž vylekal řidiče, vstoupil před auto a chtěl peníze
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 29letého muže z Litvínova. Ten měl koncem roku v podvečerních hodinách vstoupit v části Chudeřín z chodníku do vozovky před přijíždějící vozidlo. Jeho řidič zastavil, neboť nevěděl, proč na něj muž mává a zda nepotřebuje pomoc. Stáhl okénko a než se stačil zeptat, obviněný na něj zakřičel, aby mu dal všechny peníze s tím, že má u sebe zbraň. Motorista z obavy o své zdraví začal couvat, ale obviněný se proti vozu rozeběhl a zastavil, takže řidič byl opakovaně nucen couvat a zastavovat. Následně se obviněný snažil vylézt na plot s elektrickým rozvaděčem, což se mu nepovedlo. Vrátil se na vozovku a tam seděl na chodníku do doby, než na místo přijela hlídka policie a muže zadržela. Obviněný si usnesení o zahájení stíhání převzal ve věznici, kde je nyní ve výkonu trestu.  

Z garáže odcizili sedm jízdních kol
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z provinění krádeže ve spolupachatelství tři mladíky z Litvínovska. Ti měli spolu s dalšími osobami v Litvínově vniknout od dvougaráže, která byla uzamčená. Z ní měli odcizit celkem sedm jízdních kol, převážně horských. Policisté z obvodního oddělení Hamr tři mladíky na kolech vypátrali za Litvínovem na silnici. Tři odcizená kola byla zajištěna. Poškozený majitel vyčíslil škodu na několik tisíc korun. Mladistvé osoby jsou stíhány na svobodě. Případ je nadále v šetření mosteckých kriminalistů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. ledna 2020

vytisknout  e-mailem