Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do vily šli krást nad ránem

MOSTECKO - Soud jednoho poslal do vazby, druhý šel rovnou do výkonu; Vandal poškodil zrcátka u deseti aut. 

Mostečtí kriminalisté odhalující majetkovou trestnou činnost objasnili v těchto dnech dva případy krádeží. Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže, přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 30letého Mostečana a 37letého muže z obce na Mostecku. Oba dva byli již za krádeže odsouzeni a potrestáni, starší přišel z vězení letos na jaře a mladší se z posledního výkonu trestu vrátil loni. Za krádež, kterou měli spáchat v době, kdy je na území České republiky vyhlášen nouzový stav, jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel po obvinění podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání 30letého Mostečana s ohledem na obavu, že by v trestné činnosti pokračoval. Soud vazbu uvalil. Starší z dvojice byl policisty po obvinění dodán rovnou do výkonu trestu odnětí svobody pro jiný delikt.
Mostečan měl dle kriminalistů minulý měsíc v odpoledních hodinách využít situace, kdy jeden muž nechal otevřené svoje vozidlo na ulici sídliště Zahradní v Mostě, kde postupně do kufru svého vozu ukládal různé nářadí. Když poté s vozem z místa odjel na Litvínovsko, tak až tam zjistil, že mu ze zavazadlového prostoru auta zmizely dva akumulátory, kufřík na nářadí, nabíječka, finanční hotovost a další věci, vše v celkové hodnotě 12 tisíc korun. Kde nářadí skončilo, policisté nezjistili.

Jednoho listopadového časného rána se dvojice vydala krást do vilové čtvrti v Mostě. Muži vnikli na pozemek domu, kde našli v oděvu klíče a pomocí nich vnikli do vnitřních prostor domu. Z domu, kde spala rodina, měli odcizit různé doklady členů rodiny, platební karty, kabelky, tašku, hodinky a další věci, vše v celkové hodnotě 200 tisíc korun. Taška a jedna kabelka byla nalezena při ohledání místa činu nedaleko v travnatém porostu. Další část věcí byla vrácena poškozeným následně.

Vandal poškodil deset aut, policie hledá svědky
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní šetří případ trestného činu poškození cizí věci. Zatím neznámý poberta měl v neděli ve večerních hodinách v ulici Rozmarýnová ve směru do ulice Višňová a Šeříková poškodit deset zde zaparkovaných osobních vozidel různých továrních značek. Vandal u vozů poničil zpětná zrcátka a motoristům způsobil zatím přesně nevyčíslenou hmotou škodu. Policisté, kteří se případem zabývají, hledají případné svědky, kteří by policistům poskytli jakoukoliv informaci k události či k osobě pachatele. Svědci mohou informace zavolat přímo na obvodní oddělení Most Zahradní telefon 974 435 500, nebo na linku 158. K vandalství mělo dojít po 19. hodině v neděli 22. listopadu.

Most 24. listopadu 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem