Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do sousedního okresu jezdil krást

TEPLICKO - Muž z Mostu do Teplic nesmí; Odsouzený se skrýval na půdě a další zprávy. 

Do Teplic jezdil krást

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 27letému muži z Mostu, který jezdil do Teplic krást a to i přesto, že má soudem uložen trest zákaz pobytu na území města až do roku 2018. Začátkem září byl v minulosti čtyřikrát odsouzený muž přistižen při krádeži čokolád v teplickém supermarketu a minulý týden v pátek se do stejné prodejny vrátil a ukradl deodorant. Lapka byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a protože na svobodě by zřejmě v páchání trestné činnosti pokračoval a také se vyhýbal trestnímu stíhání, byl na státní zastupitelství poslán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Odsouzený se skrýval na půdě

     Policisté zadrželi 24letého muže, který se vyhýbal nástupu do vězení, kde si má odpykat roční trest odnětí svobody. Recidivista se před policisty schoval na půdě v domě svých rodičů, nebylo mu to ale nic platné a skončil v poutech. Tím, že se vyhýbal vězení, se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu může soudce prodloužit pobyt za mřížemi až o dva roky.

Krádež stavebního materiálu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Proboštově odcizil stavební materiál. Z volně přístupné parcely zmizelo přes sto kusů betonových plotových tvárnic a několik desítek betonových stříšek na plotové díly, celková škoda byla vyčíslena na více jak dvanáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

Zapomětlivost se nevyplácí

     O peněženku s doklady, menší finanční hotovostí a platební kartou přišla žena, která byla o víkendu nakupovat v bílinském supermarketu. Poté, co si přendala nákup z vozíku do tašky, od prodejny odešla, bohužel ale v košíku zapomněla peněženku, kterou si do něj odložila. Toho využil neznámý lapka, který ji odcizil, pokud bude dopaden, hrozí mu za neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.

Vykradená chatka

     Bezmála padesátitisícovou škodu způsobil neznámý zloděj, který se v Teplicích vloupal do zahradní chatky. Podle oznamovatele si odnesl tři jízdní kola, křovinořez, tlakovou myčku, motorovou pilu a sadu čtyř kol s pneumatikami. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

9. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem