Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do školy nešel pro vědomosti

DĚČÍN - Do školy nešel pro vědomosti; Do školy nešel pro vědomosti; To jsou ale finty, aneb řidiči, pozor na podvodníky!; Zloději jsou všude 

Kriminalistům z Děčína se podařilo vypátrat sedmatřicetiletého muže, který v průběhu minulého měsíce navštívil dvakrát budovu základní školy, kde sebral měděné kabely a plastový stavební rozvaděč. Nejen, že způsobil škodu odcizením za několik desítek tisíc korun, ale navíc ještě poškodil výtah pro přepravu materiálu. Také vystavil velkému nebezpečí spoluobčany, neboť jeden z vodičů, které odštípl, byl pod proudem a jeho konec zůstal trčet odizolovaný. Včera si vyslechl obvinění z krádeže vloupáním, poškození cizí věci a obecného ohrožení z nedbalosti. Navíc se jedná o recidivu, takže trest, který mu nyní hrozí může mít podobu až tříletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Kus trati zůstal bez zabezpečení
 
Na železniční trati v úseku mezi Boleticemi nad Labem a Těchlovicemi odcizil neznámý poberta sedmdesát metrů zabezpečovacího kabelu, čímž došlo k poruše na veřejně prospěšném zařízení. Škodu natropil přibližně za dvacet tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z železničního oddělení v Děčíně.
 
 
To jsou ale finty, aneb řidiči, pozor na podvodníky!
 
Vozidlo projíždějící obcí Huntířov na Děčínsku zastavil jakýsi muž. Představil se jako ředitel firmy exportující vozidla jisté známé značky a řidiče požádal o půjčku deseti tisíc korun s tím, že mu nefungují platební karty. Do zástavy nabídl šperky ze žlutého kovu a peníze slíbil vrátit do druhého dne. Slovo dalo slovo a oklamanému zůstala jen hořká zkušenost. Peníze se dosud nedostavily a ukázalo se, že šperky také nejsou tak úplně zlaté.
 
 
Zloději jsou všude
 
Do volně přístupné dílny v jednom varnsdorfském podniku zabloudil neznámý lapka. Zde sebral ze stolu kabelku s peněženkou, finanční hotovostí, platební kartou a doklady. U vedlejšího stolu pak sebral ještě jednu peněženku s podobným obsahem a zmizel. Zanechal škodu přes pět tisíc korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení a v případě dopadení můžou pachateli hrozit až dva roky za mřížemi.
 
 
 
 
15.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem