Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Do Jablonce přijede Dynamo Kyjev

JABLONEC NAD NISOU - Příjezd stovek fanoušků hostujícího celku týmu Dynamo Kyjev s sebou nese i jistá rizika. Policisté jsou připraveni v souvislosti se čtvrtečním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. Jablonečany žádáme o shovívavost. 

2. AKTUALIZACE ze dne 5. 10. 2018:

Včera večer v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice proběhlo fotbalové utkání Evropské ligy mezi mužstvy FK Jablonec a Dynamo Kyjev. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 5 077 diváků – z toho 386 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie i kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Všem policistům se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě. Své nezastupitelné místo při komunikaci s příznivci obou celků měli také členové Antikonfliktního týmu.

V rámci tohoto opatření policisté řešili pouze dvě přestupková jednání, a to obě ze strany domácích fanoušků. Byly tedy zaevidovány celkem dva přestupky proti veřejnému pořádku. Jednání přestupců bude následně oznámeno k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řízení.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

_______________________________________________________________________________________

Aktualizace ze dne 3. 10. 2018:

Magistrát města Jablonce nad Nisou po dohodě s Policií České republiky zítra zřídí na Mírovém náměstí pro fanoušky hostujícího týmu zázemí, kde budou moci v klidu počkat do doby jejich pravděpodobného hromadného přesunu na fotbalový stadion. Jedná se o opatření v zájmu zajištění veřejného pořádku a snížení bezpečnostních rizik tak, aby došlo k co nejmenšímu narušení běžného života ve městě. Policisté jsou samozřejmě připraveni zabezpečit případný hromadný průchod městem příznivců hostujícího fotbalového týmu na stadion.

Současně upozorňujeme i všechny fanoušky fotbalu, kteří se chystají sledovat fotbalové utkání na stadionu Střelnice, aby přišli v dostatečném předstihu s ohledem na bezpečnostní prohlídky ze strany pořadatelů při vstupu na stadion. Brány stadionu se pro diváky otevřou v 19.30 hodin.

Návštěvníci fotbalového utkání, kteří budou svá motorová vozidla parkovat na parkovišti u obchodního centra Kaufland v ulici Masná, žádáme, aby při odjezdu z toho parkoviště využili zadní bránu, která bude po zápase pro ně otevřena.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

_____________________________________________________________________________________

Ve čtvrtek 4. října 2018 ve 21.00 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou zápas Evropské ligy mezi mužstvy FK Jablonec a Dynamo Kyjev. Tento zápas je ze strany Policie České republiky vyhodnocen jako vysoce rizikový, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Cílem bezpečnostního opatření je zejména:

  • zajistit klid a pořádek ve městě Jablonci nad Nisou, jeho okolí a stadionu Střelnice
  • zajistit bezpečnost a plynulost silniční dopravy v Jablonci nad Nisou a na příjezdové komunikaci I/65
  • zajistit klidný průběh přepravy fanoušků přes území České republiky
  • zamezit výtržnostem fotbalových fanoušků a případné protiprávní jednání důrazně řešit
  • a v neposlední řadě informovat veřejnost o možných omezeních v dopravě

V souvislosti s tímto opatřením budou v den zápasu v pohotovosti policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou také členové Antikonfliktního týmu, kteří budou důležitým komunikačním prostředníkem pro nizozemské fanoušky. Do tohoto opatření jsou začleněni i strážníci jablonecké Městské policie.

Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pořadatelů a pracovníků bezpečnostní agentury, kteří budou v úzkém kontaktu s policisty.

Čtvrteční fotbalový zápas a příjezd stovek fanoušků do Jablonce částečně omezí i dopravní obslužnost ve městě, zejména v blízkosti a okolí stadionu. Z tohoto důvodu informujeme občany Jablonce nad Nisou, aby očekávali jistá momentální omezení, která budou nutná pro doprovod fanoušků na stadion. Z tohoto důvodu dojde v pozdních odpoledních  a večerních hodinách k omezení dopravy na ulici Turnovská, Pražská, Vrkoslavická, U Stadionu i přilehlých komunikacích. Policisté budou stovky fanoušků pravděpodobně doprovázet přímo na stadion.

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni. Na místě budou i hlídky dopravních policistů, kteří budou rovněž na tuto dočasnou změnu v dopravě upozorňovat.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.

S ohledem na tyto skutečnosti žádáme občany Jablonce nad Nisou, aby 4. října v inkriminovaný čas využili pokud možno ke své jízdě jiné trasy mimo okolí fotbalového stadionu. To proto, aby nedocházelo ke zbytečným kolizním situacím a nemuseli čekat v kolonách.  

Cílem všech těchto dočasných jednodenních dopravních opatření je udržet fanoušky jednotné a bez zbytečných problémů je dopravit na fotbalový stadion Střelnice.

Rovněž předpokládáme, že přijedou i ti fanoušci ukrajinského týmu, kteří nebudou mít na utkání vstupenku. Pokud nebudou vstupenky vyprodané, budou se prodávat i v den zápasu - viz. informace na oficiálních stránkách FK Jablonec. Z tohoto důvodu bude v ulicích Jablonce nad Nisou zvýšený počet policistů z pořádkových sil, kteří budou monitorovat situaci ve městě a dohlížet na veřejný pořádek

Žádáme všechny Jablonečany, aby byli shovívaví a respektovali v den fotbalového utkání mezi celky FK Jablonec a  Dynamo Kyjev veškerá dočasná opatření, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Opatření tohoto typu jsou nutná s ohledem na masivní počty fanoušků zejména hostujícího týmu, kteří se do Jablonce nad Nisou chystají.

Další informace v souvislosti s opatřeními ve městě a příjezdem fanoušků připravujeme. Sledujte tento web.


1. 10. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem