Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dlouhodobý program prevence

JIČÍNSKO - Pravidelná setkání se žáky páté třídy 

Již koncem loňského roku se zrodila na III. Základní škole v Jičíně myšlenka realizace dlouhodobého preventivního programu, zaměřeného na objasnění problematiky šikany a kyberšikany
. Vzhledem k tomu, že se naše děti dnes dostanou do kontaktu s virtuální komunikací poměrně v nízkém věku, začalo se s projektem v páté třídě.
V prvním prosincovém setkání pracovník Preventivně informační skupiny Jičín dětem vysvětloval pojem šikany, která se vyskytuje v reálném světě. Přítomní shlédli i preventivní film, jehož příběh se právě věnoval nejrůznějším útokům ze strany agresorů na vyhlédnuté objeti.
Při druhém setkání, které proběhlo v pátek 27. ledna, se preventista zaměřil na vysvětlení kyberšikany. S žáky postupně probral základní rozdíly uvedených forem ubližování, kdy v případě zneužití moderních komunikačních technologií se agresoři schovávají za zdánlivou anonymitu tohoto virtuálního světa. Jako pomůcku pro pochopení možného nebezpečí, které je spojeno s navazováním kontaktů s neznámými lidmi, využili „Sešit plný průšvihů“, kde je několik kreslených příběhů, popisujících vybrané typy protiprávního jednání.
V tomto školním roce je plánováno ještě jedno setkání, které bude věnováno například neopatrnému zveřejňování osobních údajů. Se závěrečnou přednáškou se počítá po letních prázdninách, kdy celý program zakončí beseda s pracovníkem „kriminálky“, který má s touto problematikou zkušenosti.
 
Další informace o kyberšikaně na: www.seznamsebezpecne.cz
                                                              www.e-bezpeci.cz
Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/
 
por. Bc. Petr Janda
31. 01. 2012
Odkazy do noveho okna

Jičínsko

27. 01. III. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

27. 01. III. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

27. 01. III. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

27. 01. III. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem