Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Divočák vyhnal turistu na strom

ČESKOLIPSKO - Ten si z koruny borovice požádal o pomoc na lince 158. 

Ve čtvrtek odpoledne jsme na naší tísňové lince 158 přijali hovor od 23letého mladíka, který nám volal z borovice, kam v pudu sebezáchovy vyšplhal potom, co ho na procházce v lese ve Stráži pod Ralskem vyděsil divočák s velkými zahnutými zuby. Ten vyběhl na nepřipraveného turistu z Ostravska z křoví a donutil ho vylézt na nejbližší strom, pod kterým se potom usadil. Jelikož mladík nechtěl na borovici nocovat a jeho chování nedokázal odhadnout, rozhodl se požádat o pomoc nás.

Ale ani dovolat se někam nebylo jednoduché. Aby měl signál, musel vylézt až do koruny stromu, která se s ním začala nepříjemně kymácet. Divočák pod ním přitom setrvával na své pozici.

Vyrazili jsme proto na záchrannou misi a ještě, než jsme k turistovi dojeli, nám radostně hlásil, že kanec odešel. Preventivně jsme ho ale i přesto na místě vyzvedli a odvezli do bezpečí města. Moc nám za to děkoval a nakonec se společně s námi nad touto historkou zasmál. Do Stráže pod Ralskem přijel na týden, aby provandroval okolní krajinu. Odtud si jako suvenýr odveze domů nezapomenutelný zážitek.

Záznam z tísňového volání mladíka naleznete v "souvislostech" pod článkem, kde si ho můžete přehrát.

27. 3. 2023
por: Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

ilustrační foto

ilustrační foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem