Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dívka byla přistižena při krádeži

PELHŘIMOVSKO: Kriminalisté jí sdělili podezření ze spáchání provinění 

Pelhřimovští kriminalisté sdělili sedmnáctileté dívce cizí státní příslušnosti podezření ze spáchání provinění. Žena je podezřelá z krádeže peněženky, kterou měla její majitelka v kabelce zavěšené na rameni. Toho si všiml muž, dívku zastavil a přivolal policii. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění krádeže. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a díky výborné spolupráci policistů z obvodního oddělení a kriminalistů se podařilo pachatelku velmi rychle potrestat.

Oznámení o krádeži, ze které je dívka podezřelá, přijali policisté integrovaného operačního střediska na linku tísňového volání ve středu 12. září krátce po poledni. K činu došlo na ulici Poděbradova v Pelhřimově v místě vstupu do podchodu. Sedmnáctiletá dívka je podezřelá z toho, že v době, když kolem ní procházela žena se zavěšenou kabelkou na rameni, nepozorovaně jí rozepla zdrhovadlo kabelky, a zevnitř vytáhla peněženku s finanční hotovostí a doklady. Dívka dál pokračovala v chůzi směrem ke křižovatce ulic Nádražní a Tylova. Chování dívky si však všiml muž z okna domu, který ihned zareagoval, vyběhl na ulici, dívku zastavil a přivolal policii. Odcizenou peněženku měla dívka u sebe. Ta byla následně i s veškerým jejím obsahem vrácena zpět majitelce. Provedenou lustrací policisté zjistili, že se jedná o sedmnáctiletou dívku cizí státní příslušnosti. Policisté mladistvou cizinku na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů. Případ si převzali pelhřimovští kriminalisté. Na místě policisté provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Zahájili úkony trestního řízení a provedli potřebné úkony související s prověřováním.

Na základě zjištěných skutečností a shromážděných důkazů policejní komisař sdělil sedmnáctileté dívce podezření ze spáchání provinění krádeže“, uvedl npor. Ing. Bc. Martin Petrák, vedoucí oddělení hospodářské kriminality. Případ kriminalisté řešili v režimu zkráceného přípravného řízení.

Šetřením policisté zjistili, že dívka do Pelhřimova přijela vozidlem společně s dalšími třemi osobami cizí státní příslušnosti a na území města ani v jeho okolí se trvale nezdržují.

Zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení předložili kriminalisté ve čtvrtek 13. září státnímu zástupci. Ještě ten den byla dívka eskortována k řízení před soud, kde jí bylo uloženo trestní opatření odnětí svobody v trvání dvou měsíců podmíněně odložené na zkušební dobu v délce trvání jednoho roku.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

14. září 2018

vytisknout  e-mailem