Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dítě v ohrožení - vypátráno

Policisté hledají devítiletého chlapce. Viděli jste ho? 

Od dnešní noci pátrají pražští policisté a kriminalisté po devítiletém dítěti z Prahy 3 Jarova. Chlapec odešel v pátek 13. října okolo půl třetí na dětské hřiště u ulice Pod Jarovem a s matkou byl domluvený, že se vrátí okolo osmé večer. To se však nestalo a chlapec je od té doby pohřešovaný. Naposledy byl viděn svým kamarádem někdy mezi 18 až 22 hodinou na hřišti na Jarově.

Popis hledaného: výška cca 140 cm, hubená postava a hnědočerné rovné vlasy. Naposledy byl oblečený do zelenožluté fosforové softshellové bundy, šedých tepláků a šedého trika. Na hlavě měl cyklistickou helmu a na očích dioptrické brýle. S sebou by měl mít kovovou koloběžku.

Policisté během noci pátrali v okolí místa posledního výskytu chlapce, prověřili jeho kamarády, nemocnice a provedli další úkony, aby ho našli. To se zatím nepodařilo, proto se touto cestou obracíme na veřejnost a média s žádostí o spolupátrání. Jestliže někdo hledaného viděl, nebo ví, kde by se mohl nacházet, ať se ozve na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk 14. 10. 2017

Aktualizace 12:10 hodin – Kriminalisté hledaného vypátrali a je v pořádku. Vypátrat se ho podařilo prověrkou u kamarádů pohřešovaného, kde zjistili, že by se mohl nacházet u jednoho z nich v bytě na Žižkově. To se také potvrdilo a kriminalisté ho tam našli.

Kriminalisté zjistili, že Filip řekl rodičům kamaráda, že u nich může přespat. Uvedl, že to má domluvené se svou matkou a ta ovšem ví. Nicméně to nebyla pravda a matka to nevěděla.

Vzhledem k tomu, že toto není ojedinělý případ, kdy policisté pátrají po dětech, které spí u svých kamarádů a jejich rodiče to nevědí, tak bychom na to chtěli upozornit. Žádáme rodiče dětí, aby v takových případech spolu více komunikovali a potvrzovali si, když u nich bude přespávat cizí dítě. Stačí si zavolat a ujistit se, že o tom ví.

Pátrací akce takové druhu stojí policisty značné úsilí a váže poměrně dost sil a prostředků.

por. Bc. Jan Daněk – 14. 10. 2017

vytisknout  e-mailem