Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Distributor skončil ve vazbě

OLOMOUC - Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Olomoucka, jakožto obviněného ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a s jedy, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi

Případ realizovali na základě operativní činnosti. Samotná realizace proběhla začátkem uplynulého týdne. Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byl dvaačtyřicetiletý muž zadržen na jedné z ulic v Olomouci v okamžiku předání drogy jednomu z odběratelů. Ještě téhož dne proběhla také domovní prohlídka v místě jeho současného bydliště, při které kriminalisté zajistili několik desítek gramů krystalické látky – metamfetaminu, tzv. pervitinu, několik set gramů sušené rostlinné hmoty a také další věci, související s nelegální distribucí drogy. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz.

Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl minimálně od dubna letošního roku, na teritoriu města Olomouce a jeho okolí, distribuovat drogu dalším, blíže neustanoveným odběratelům. Muž byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. I on je uživatelem drogy. Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

por. Mgr. Irena Urbánkoivá

10. prosince 2018

vytisknout  e-mailem