Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Distributor pervitinu skončil za mřížemi

JIHLAVSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Kriminalisté jihlavského územního odboru vypátrali a zadrželi muže, který distribuoval v krajském městě pervitin. Kromě drogové trestné činnosti se dopouštěl ještě násilné, když pohrůžkami i fyzickým útokem nutil krást ženu, které poté jako odměnu dával drogy. Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání závažné trestné činnosti vypátrali kriminalisté na základě výborné operativní činnosti. Podezřelého muže zadrželi a umístili ho do policejní cely. Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů jeho trestní stíhání. „Čtyřiatřicetiletý muž z Jihlavy byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu vydírání,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán, odsouzen byl také za drogovou a násilnou trestnou činnost.

Muž byl obviněn z toho, že v Jihlavě v průběhu léta distribuoval pervitin dalším lidem, kteří mu za drogu platili. Dále vydíral ženu, se kterou se znal. Nutil ji pod pohrůžkou násilí ke krádežím v obchodech. Ženě vyhrožoval bitím a v jednom případě ji i fyzicky napadl. Nutil ji ke krádežím drogistického zboží, oblečení, obuvi a cukrovinek, které mu musela odevzdat a za což jí následně jako odměnu předával pervitin.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a policisté poté čtyřiatřicetiletého muže eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal npor. Pavel Krčál.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

12. září 2018

vytisknout  e-mailem