Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Díky všímavosti občanů odhalen další opilý řidič

MĚLNICKO – Policisté byli na místě do několika minut. 

Na linku 158 dne 21. března 2017 v odpoledních hodinách zavolalo několik řidičů, že se po městě pohybuje nebezpečně jedoucí vozidlo. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídku. Dopravní policisté okamžitě vyrazili na místo. V ulici Kojetická zastavili osobní automobil Renault, který řídil pětačtyřicetiletý řidič. Policisté ho podrobili dechové zkoušce, při které nadýchal opakovaně více než 3,5 promile. Řidič byl tak opilý, že na další opakované výzvy policistů k lékařskému vyšetření nereagoval. Proto ho převezli do místní nemocnice, kde byl vyšetřen. S odběrem krve však nesouhlasil. Po vyšetření byl policisty převezen zpět k autu, kde mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidiče i odstavený vůz si následně převzal jeho příbuzný.

Po vystřízlivění se muž dostavil na policejní stanici, kde mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Rádi bychom touto cestou poděkovali občanům za to, že nejsou lhostejní k protiprávnímu jednání, které se děje v jejich okolí. Opilý řidiči jsou hrozbou nejen pro ostatní šoféry, ale i pro všechny účastníky silničního provozu. Velmi často v takových situacích dochází k dopravním nehodám, které končí tragicky nebo s velmi vážným zraněním.

Pod vlivem alkoholu došlo ve Středočeském kraji v loňském roce k 555 dopravním nehodám. Bylo při nich 230 osob zraněno a sedm usmrceno.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
23.3.2017


 

vytisknout  e-mailem