Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Díky dobré operativní činnosti policisté ukončili sérii krádeží

MLADOBOLESLAVSKO- Zloději nyní hrozí pět let za mřížemi. 

Dne 12. května 2017 sdělili mladoboleslavští kriminalisté podezření ze spáchání hned několika přečinů dvaatřicetiletému muži, který se opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti na různých místech v Mladé Boleslavi.

Jen v období od 30. dubna do 10. května tohoto roku stihl zloděj způsobit celkovou škodu na odcizených věcech ve výši 54 tisíc korun a celková škoda na poškození vozidel a majetku činí téměř 119 tisíc korun. 

Ve většině případů se trestné činnosti dopouštěl tím, že rozbíjel železnou tyčí skla osobních automobilů, ze kterých následně odcizil veškeré věci, které byly ve vozidlech uloženy. V Mladé Boleslavi tímto způsobem vykrádal vozidla v ulicích Čechova, 17. listopadu, Palackého, Na Radouči, Ptácká a v ulici Tovačovského.

V jednom případě, v ulici Na Radouči, poškodil mycí automaty, ze kterých odtrhl ovládací panely a odcizil mincovníky.

V dalším případě v areálu fotbalového klubu v Jičínské ulici vnikl do kabiny, odkud odcizil soustavu domácího kina, značkové kopačky, sportovní tašku a další sportovní vybavení mladoboleslavského sportovního klubu. 

Uvedeného jednání se muž dopustil přesto, že byl v lednu tohoto roku propuštěn po třech letech z věznice, kde si odpykával trest za obdobnou trestnou činnost. Nyní mu za pokračující přečiny krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
17. května 2017

vytisknout  e-mailem