Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den s policií ve Staré Boleslavi

Praha venkov – VÝCHOD – I v letošním roce proběhl ve spolupráci s Armádou ČR den plný zábavy pro děti. 

Již tradičně se jako každý rok sešlo v pátek 7. června na zatravněném prostoru za Jaselskými kasárnami ve Staré Boleslavi více jak osm set dětí z Brandýska a okolí. Bohatý program, který pořádala Armáda ČR společně s Městským domem dětí a mládeže, Policií ČR a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému, byl přípraven na oslavu mezinárodního dne dětí. 

Po zahájení akce a přivítání všech návštěvníků hlavními organizátory se děti rozprostřely po celém areálu k jednotlivým stanovištím. Po přeletu vojenských stíhaček a seskoku parašutistů do vymezeného prostoru následovaly policejní ukázky.

Zásahová jednotka Středočeského kraje dětem předvedla rychlý simulovaný zákrok proti dvěma ozbrojeným pachatelům ve vozidle, kteří chtěli po přepadení banky uprchnout. Po velkém potlesku se na place představili policisté na koních z oddělení hipologie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Během ukázky se všichni návštěvníci přesvědčili o tom, že policejní koně se nezaleknou střelby, dýmu, ohně, ani dalších různých překážek a nástrah, se kterými by se mohli setkat při zajišťování veřejného pořádku. V dynamických ukázkách navázali vojáci s jejich vycvičenými služebními psy.

K vidění a k seznámení pro děti byly vedle dynamických ukázek i stanoviště dalších policejních složek. Kromě stánku s různými omalovánkami, vystřihovánkami, pexesem, výstrojí a výzbrojí prvosledové hlídky si děti mohly vyzkoušet takzvané „opilecké brýle“, prohlédly si policejní dron nebo technické vybavení dopravních policistů. Velkou zajímavostí pro děti byla výstroj a výzbroj policejních potápěčů z Poříčního oddělení Labe.

Vedle atrakcí, jako lezecká stěna, skákací hrad na konec programu hasiči dětem nastříkali vodní pěnu, která byla během slunečného dopoledne příjemným ochlazením.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
10.6. 2019

vytisknout  e-mailem