Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den NATO

MLADOBOLESLAVSKO – Složky integrovaného záchranného systému představily dětem svou práci. 

V pátek 17. září 2021 se celé dopoledne věnovali dětem středočeští policisté na Letišti Hoškovice nedaleko Mnichova Hradiště. Téměř 2 tisíce dětí mohly navštívit jednotlivá stanoviště, která pro ně připravily složky integrovaného záchranného systému.

Na akci dorazila i široká veřejnost. Návštěvníci si u stanu policie České republiky mohli prohlédnout policejní vozidla a vyzkoušet si výstroj a výzbroj jako např. balistické helmy, zbraně a neprůstřelné vesty. Psovodi oddělení služební kynologie předvedli ukázku zadržení pachatele služebním psem. K vidění byla také technika policistů z Poříčního oddělení Labe a nejnovější vozidla dopravní policie.

Dětem jsme přiblížili práci kriminalistů s ukázkou nejrůznějšího náčiní a pomůcek potřebných k zajištění stop na místě činu, nejvíce se jim líbily daktyloskopické prášky a štětečky. Děti mohly vidět, jak kriminalisté pracují s magnetickým práškem, s jehož pomocí si následně zviditelnily své otisky prstů na listu bílého papíru.

Na akci nechyběl Tým silniční bezpečnosti, kterému patří poděkování za spolupráci. Zájemcům o práci u Policie České republiky jsme vysvětlili vše potřebné o podmínkách k přijetí.

por. Bc. Lucie Nováková
20. září 2021

vytisknout  e-mailem