Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dětskou sedačku ve vozidle špatně připevnila

JABLONECKO - Včera v Janově nad Nisou havarovala mladá řidička, která nevlastní řidičské oprávnění a navíc sebou ve špatně připevněné autosedačce vezla čtyřměsíční dítě. 


V jedenáct hodin se včera dopoledne stala dopravní nehoda v Janově nad Nisou. Třiadvacetiletá řidička s vozidlem Škoda Felicia jela ve směru na Jablonec nad Nisou, kde se plně nevěnovala a údajně dávala dudlík čtyřměsíčnímu dítěti v autosedačce umístěné na předním sedadle spolujezdce. Při tomto vyjela ovšem do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem Toyota. Při nehodě dítě utrpělo zranění, se kterým bylo letecky společně se zraněnou řidičkou transportováno do motolské nemocnice v Praze. Charakter jejich zranění a doby léčení jsou předmětem probíhajícího šetření v rámci, kterého policisté na místě také zjistili, že autosedačka byla ve vozidle umístěna v rozporu s pokyny výrobce a navíc nebyla řádně připevněna bezpečnostním pásem, přičemž se její horní část volně pohybovala. Dále ve vozidle nebyl v prostoru předního místa spolujezdce vedle řidiče vypojen z činnosti airbag a při uvedeném střetu došlo k jeho aktivaci.

Alkohol byl u řidičky i řidiče druhého vozidla vyloučen na místě provedenými dechovými zkouškami, která měly negativní výsledeky. Ovšem v rámci provedené kontroly policisté zjistili, že mladá žena není držitelkou řidičského oprávnění na řízení jakékoliv skupiny motorových vozidel. Předběžná výše způsobené škody činí částku 55.000,- Kč. Věc i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.


22. 6. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Janov 1

DN Janov 1 

Detailní náhled

DN Janov 2

DN Janov 2 

Detailní náhled

DN Janov 3

DN Janov 3 

Detailní náhled

DN Janov 4

DN Janov 4 

Detailní náhled

DN Janov 5

DN Janov 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem