Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti z Mateřské školy Miskovice zavítaly na policejní oddělení

KUTNOHORSKO – Děti a jejich učitelky z Mateřské školy zde přivítal místní policista. 

Koncem měsíce května letošního roku v dopoledních hodinách navštívily děti Mateřské školy z obce Miskovice místní Obvodní oddělení Policie ČR Uhlířské Janovice.

Děti a jejich učitelky zde přivítali místní policisté, kteří je pak po celou dobu provázeli. Nejdříve ukázali policejní oddělení, a poté jim předvedli služební výstroj a výzbroj. Přítomné upoutala především služební pouta, obušek, reflexní vesta s nápisem POLICIE a neprůstřelná vesta. Děti si s nadšením si prohlédly služební motorové vozidlo.

Během setkání se děti dozvěděly, jak a podle čeho poznají policistu a vyslechly rady jak se bezpečně chovat v silničním provoze, se zaměřením na správné přecházení vozovky.

Policisté v závěru setkání odpověděli na jejich zvídavé dotazy.

Děkovný dopis policistům:

„Dobrý den,
ráda bych jménem svým i našich dětí poděkovala za názornou ukázku práce policistů a jejich výzbroje. V pátek 25. 5. 2018 jsme zavítaly do Uhlířských Janovic a prap. Votlučka, prap. Mejstřík a nstržm. Jelínek byli ochotni našim dětem předvést názornou ukázku a poté čelit kanonádě všetečných dětských otázek. Vše zvládli na výbornou a děti byly nadšené a o veliký zážitek bohatší. Věřím, že toto nebylo naposledy a posíláme pár fotografií. Ještě jednou děkuji za děti ze třídy " Včeliček" Mateřské školy Miskovice p. učitelky Dana Lancová a Lenka Jelínková“.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
29. června 2017

vytisknout  e-mailem