Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně – výstava pokračovala i březnu

KUTNOHORSKO – Projekt prevence bezpečné dopravy navštívil opakovaně prostory čáslavského Dusíkova divadla, žáci čtvrtých tříd se svým pedagogickým dozorem nejen z Čáslavi, ale i z okolních základních škol si tentokrát napsali i dopravní testy. Tentokrát výstavu navštívilo 420 žáků čtvrtých tříd místních i okolních základních škol. 

V prostorách Malé scény čáslavského Dusíkova divadla se po druhé v březnu otevřel  sociálně preventivní projekt pro školy „Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně“. Jde o vyvrcholení dlouhodobé spolupráce týmu prevence Územního odboru Policie ČR Kutná Hora, Městské policie Čáslav, BESIPu a města Čáslav, který zacílil na bezpečnost v dopravě.

Napsali jsme ZDE:

Volba tématu nebyla náhodná. Počet nehod a úrazů v souvislosti s nerespektováním rizik v silničním provozu, v nichž figurují děti, hovoří jasně. Lektorský tým složený z preventistů kutnohorské policie por. Mgr. Vendulky Marečkové a strážníka Michala Málka čáslavské městské policie se zaměřili na prevenci nástrah v ulicích, na vozovkách, v městském i venkovském prostředí s využitím interakce a aktivizačních technik.

Tentokrát žáci čtvrtého ročníku nejen místních základních škol, ale i škol z okolí si zopakovali znalosti z dopravní výchovy, prošli si dopravní značky i videa jak probíhá na místě vyšetřování  dopravní nehody a jak jsou důležité všechny složky IZS.  Na děti čekaly modelové situace, nácvik simulace tísňového volání, bezpečnostní desatero, nácvik využívání ochranných pomůcek, správné přecházení. Dostatek prostoru byl i na využití interaktivních výukových prvků v herní zóně s dopravními značkami a kvízy.

V závěru setkání si zúčastněné děti napsaly orientační dopravní test, kterým je provázel strážník Michal. Jejich společné setkání nebylo poslední, v květnu a v červnu si děti vyzkouší i jízdu zručnosti na jízdním kole na čáslavském dopravním hřišti a poté obdrží průkaz cyklisty.

Tentokrát výstavu navštívilo 420 žáků čtvrtých tříd místních i okolních základních škol.

V souvislosti s konáním a přípravou této akce patří poděkování panu Michalovi Smrkovskému z kutnohorského Domu dětí a mládeže Dominik za zapůjčení jízdních kol a odrážedla, dále panu Martinovi Pečenkovi z kutnohorských Technických služeb za zapůjčení dopravních značek. Velké poděkování  patří městu Čáslav, též řediteli čáslavského divadla Mgr. Jiřímu Žaloudkovi a Jaroslavu Lorenzovi správci divadla za velkou pomoc při realizaci této výstavy.

por. Mgr. Vendulka Marečková
preventistka
27. 3. 2024

Odkazy do noveho okna

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečn... 

Detailní náhled

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečn... 

Detailní náhled

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečn... 

Detailní náhled

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečn... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem