Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Děti, pozor silnice!

SEMILY - Již 5. ročník projektu 


Děti, pozor silnice!

Prvňáčci na Jilemnicku se letos mohou těšit nejen na první zážitky ve škole, ale také na dopravní projektové dny, které je ze školních lavic zavedou rovnou do budovy Územního odboru policie v Semilech. Právě zde bude realizován již 5. ročník projektu Děti, pozor silnice!, který pod záštitou starosty města Jilemnice Mgr. Vladimíra Richtera, tradičně připravilo město Jilemnice s finanční, věcnou a organizační spoluúčastí svých partnerů – Policie České republiky – Preventivně informační skupina Semily, Jilemnicko – Svazek obcí, BESIP, Devro spol. s  r. o., BusLine a. s. Semily a obec Košťálov.

První krůčky malých školáků na jejich každodenní cestě za vědomostmi jsou doprovázeny řadou nových dopravních situací, s nimiž si děti musejí denně poradit. V rámci hravého programu, který děti čeká nejprve v budově PČR v Semilech a poté na dopravním hřišti v Košťálově se naučí bezpečnému chování na silnici, co znamenají dopravní značky, jak správně vybavit kolo a vyzkoušejí si také správnou a bezpečnou jízdu na koloběžkách a kolech na dopravním hřišti. Celý projekt budou provázet soutěže, hry a zajisté také sluníčko, které prostřednictvím Krakonoše organizátoři tradičně objednali.

(Termíny projektových dnů: 22.9., 23.9., 29.9., 30.9., 6.10., 7.10., 13.10., 14.10., 20.10., 21. 10. 2011, vždy od 8.00 do 12.00 hod. na Územním odboru policie v Semilech, od 13.00 hod. na dopravním hřišti v Košťálově.)

Vedení projektu zajišťuje Ing. Radka Paulů a Ing. Mgr. Dagmar Ouhrabková

 

por. Petr Kmínek
21.9.2011

 

vytisknout  e-mailem