Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Děti navštívily policejní potápěče

V polovině května měly možnost tři třídy ze základní školy Rakovského z Prahy 4 podívat se na poříční oddíl pražské policie. 

Třetí a deváté třídy zavítaly do prostor poříčního oddělení, kde pro ně měli policisté připraven dvouhodinový program. Školáci měli tuto akci jako odměnu na závěr školního roku, kdy se po celých deset měsíců konaly v této škole různé preventivní činnosti policistů z preventivně informačního oddělení pražské policie. Preventivní aktivity probíhaly již od prvních tříd, pro které je důležitá zejména problematika dopravní výchovy a bezpečného chování, tak až po „deváťáky“, kterých se týkají problémy s bezpečností na internetu či trestní odpovědnost.
Na poříčním oddělení se všichni školáci dozvěděli historii této policejní složky, seznámili se s náplní práce policistů „od vody“ a také si mohli osahat výstroj a výzbroj potápěčů. Na závěr si v garáži na vodě prohlédli policejní loď a na vlastní oči viděli práci policejního potápěče. Všichni odcházeli plni nových informací a zážitků a ti nejstarší uznali a ocenili náročnou práci policistů z této součásti pražské policie.
Odkazy do noveho okna

Poříční1-teorie

Poříční1-teorie 

Detailní náhled

Poříční2-ukázka výstroje

Poříční2-ukázka výstroje 

Detailní náhled

Poříční3-příprava potápěče

Poříční3-příprava potápěče 

Detailní náhled

Poříční4-v akci

Poříční4-v akci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem