Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti navštívily policejní oddělení v Uhlířských Janovicích

KUTNOHORSKO – S nadšením si prohlédly policistu ve speciálním obleku člena pořádkové jednotky. 

Koncem měsíce září 2023 v dopoledních hodinách navštívily děti ze Základní školy Uhlířské Janovice místní uhlířskojanovické Obvodní oddělení Policie ČR.  Na návštěvu v rámci Týdne zdraví přišli v dopoledních hodinách žáci 1. tříd a v odpoledních hodinách žáci 3. tříd , byl to takový malý den otevřených dveří.

Děti a jejich učitelky zde přivítal místní policista prap. Ondřej Podaný, který je pak po celou dobu provázel. Nejdříve je provedl oddělením a poté jim předvedl služební výstroj a výzbroj. Přítomné upoutala především služební pouta, obušek, reflexní vesta s nápisem POLICIE a neprůstřelná vesta. S nadšením si prohlédly policistu ve speciálním obleku člena pořádkové jednotky. Během setkání se děti dozvěděly, jak a podle čeho poznají policistu a vyslechly rady jak se bezpečně chovat v silničním provoze, se zaměřením na správné přecházení vozovky.

Žáci byli informováni nejen o bezpečnosti na silnici, ale také byli dotazováni na čísla tísňového volání a na postupy v daných situacích. V tomto ohledu žáci 1. tříd mile překvapili svými vědomostmi, které v mnohém předčili žáky 3. tříd. 

Po ukázce služebního vozidla se žáci podívali do prostor obvodního oddělení, kde jim byla vysvětlena každodenní pracovní náplň. Během prohlídky žáky nejvíce zaujalo policejní vozidlo, kdy se všichni těšili na ukázku majáku se sirénou.

por. Mgr. Vendulka Marečková
2. 10. 2023

Odkazy do noveho okna

Děti navštívily policejní oddělení

Děti navštívily policejní oddělení 

Detailní náhled

Děti navštívily policejní oddělení

Děti navštívily policejní oddělení 

Detailní náhled

Děti navštívily policejní oddělení

Děti navštívily policejní oddělení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem