Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti chtějí diskutovat na téma bezpečnost a plynulost silničního provozu, rodičům se to moc nelíbí

BENEŠOVSKO – Letos o prázdninách se o tom přesvědčili také policisté z benešovského dopravního inspektorátu, kteří s nimi často hovořili. 

„Jestlipak tvůj tatínek jezdí řádně připoutaný, nejezdí moc rychle?“ „Sedíš pokaždé v sedačce, i když jedeš na krátkou vzdálenost?“…, to jsou jen příklady otázek, na které se v poslední době mohl dětí zeptat policista při běžné dopravní kontrole. Rozvinout diskuze o tom, jak se bezpečně chovat v silničním provozu, je totiž cílem nové informační kampaně, kterou iniciovalo Policejní prezídium ČR. Letos v létě se zaměřilo speciálně na děti, které bývají v době letních prázdnin častými spolujezdci ve vozidlech. Prostřednictvím této akce chtějí zvýšit jejich povědomí o této problematice a zároveň je vyzvat k debatám se svými rodiči, popřípadě i s jejich širší rodinou. Jako edukativní pomůcku přitom vytvořilo dětské kvízy s oblíbenými kresbami poldíků, Barbie či Hot Wheels a také visačky s logem Policie ČR, na kterých je série otázek k vybraným tématům z dopravní problematiky.  

Děti i jejich rodiče oslovovali po celé léto v rámci běžných silničních kontrol také policisté benešovského dopravního inspektorátu. A nezřídka se dozvídali zajímavé informace. Například o tom, že se zejména jejich tatínkové často ve vozidle vůbec nepřipoutají, anebo jezdí rychleji, než je dovoleno. Za to ale pokuty samozřejmě nepadaly. Policisté se jim spíše snažili vysvětlit, jak důležité je, aby předpisy v dopravě dodržovali všichni účastníci silničního provozu. Pro rodiče to pak byl impulz k tomu, aby začali se svými dětmi na toto téma více diskutovat a do budoucna byli pro své ratolesti vzorem číslo jedna. 

V úterý 15. srpna se do této akce zapojila také pracovnice oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Středočeského kraje spolu s krajským koordinátorem BESIP pro Středočeský kraj. Ten měl pro děti připraveny například omalovánky s dopravní problematikou a reflexní pásky. Jak sám říká, akce podobného typu jenom vítá. Ze silnic by je přitom ještě rozšířil na větší prezentační akce Policie ČR a dalších složek IZS a také do škol. 

Akce „Léto s dětmi“ bude pokračovat ještě do konce prázdnin. Myšlenku a poselství této kampaně budou poté, zejména policisté oddělení tisku a prevence, šířit i během školního roku v rámci preventivních přednášek v základních školách.     

por. Bc. Eva Stulíková

tisková mluvčí  

P ČR Benešov

16. srpna 2017

 

Odkazy do noveho okna

léto s dětmi

léto s dětmi 

Detailní náhled

léto s dětmi

léto s dětmi 

Detailní náhled

léto s dětmi

léto s dětmi 

Detailní náhled

léto s dětmi

léto s dětmi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem