Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Deset fanoušků skončilo na policii

ZLÍNSKO: Zabránili jsme útoku na odjíždějící autobusy slováckých fanoušků. 

Včera odpoledne proběhlo na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně utkání mezi týmy FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko. V souvislosti s tímto zápasem, který jsme vyhodnotili jako rizikový, jsme připravili bezpečnostní opatření. Dohlíželi jsme na klid a veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i v ulicích města. Monitorovali jsme příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, jejich chování při zápase a na závěr jejich odjezd. Do bezpečnostního opatření byl nasazen adekvátní počet policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu. Nápomocni nám byli i zlínští městští strážníci se speciálně vybaveným služebním vozidlem, které se využívá k řízení bezpečnostních akcí. Dění na stadionu sledovali pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby.

Utkání se zúčastnilo 4502 diváků, z nichž 232 jich fandilo hostujícímu týmu. Fanoušci FC Slovácko přijeli speciálně vypravenými autobusy, které jsme doprovázeli už z Napajedel.

Prioritně jsme zajišťovali odstup mezi tábory fanoušků tak, aby nedocházelo k jejich vzájemnému napadání. Přesto jsme několikrát museli zasahovat před i po utkání. Sedm fanoušků hostujícího týmu se na stadion vůbec nepodívalo, neboť jsme je ještě před zápasem zajistili a následně předvedli na policejní služebnu. Dopustili se přestupků proti veřejnému pořádku v souvislosti s používáním pyrotechniky, zahalováním si obličejů cestou na sportovní utkání a neuposlechnutím výzvy úřední osoby.

Po utkání jsme doprovodili hostující fanoušky do připravených autobusů. Fanoušci domácího celku se je při tom pokusili napadnout, to se jim však nepodařilo, neboť jsme jim v tom zabránili. O další atak se pak pokusili na třídě Tomáše Bati naproti parku Komenského, kde tři z nich zaútočili dýmovnicemi a světlicemi na kolonu odjíždějících autobusů se slováckými fanoušky, kterou doprovázeli policisté. Zbylým fanouškům přístup k hlavní komunikaci znemožnili policisté na koních a pořádková jednotka. Trojici útočníků jsme zajistili bezprostředně po spáchání skutku. Dopustila se přestupkového jednání proti veřejnému pořádku.     

28. listopadu 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem