Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den záchranářů 2017

KOLÍNSKO-Přijďte se mezi nás podívat. 

Opět po roce  bude  8. květen patřit těm, kteří se podílí na bezpečí či záchraně životů, všem záchranářům. V jeden den a v jednom městě bude k vidění to nejlepší z integrovaného záchranného systému. Špičková vybavení a technika, se kterou záchranáři každodenně bojují o životy a zdraví obyvatelstva.

Po celý den na několika místech města budou profesionální i dobrovolní hasiči, policisté, záchranáři a další složky integrovaného záchranného systému ukazovat odborné i laické veřejnosti svou techniku, vybavení a předvádět svou činnost i vzájemnou spolupráci při ochraně životů, zdraví a majetku obyvatelstva. K vidění budou např. ukázka vyprošťování osob z havarovaných vozidel, ukázky zásahu prvosledové hlídky při pronásledování a dopadení pachatele, práce policejních psovodů a mnoho dalšího. Zájemci si budou moci vyzkoušet provádění první pomoci a resuscitaci.

Program jsme se snažili přizpůsobit všem věkovým kategoriím, každý si  zde přijde na své.  Opět bude připravena hra " Po stopách pachatele", při které si můžete vyzkoušen svůj důvtip a logické myšlení.

Letošní rok bude zahájen v 8 hodin jízdou současné záchranářské techniky od stanice hasičského záchranného sboru. Od 9 hodin jsou pak pro návštěvníky připraveny atraktivní ukázky záchranářských dovedností techniky a vybavení, které budou k vidění na Karlově náměstí. Od 13 hodin  bude  program pokračovat na  Kmochově  ostrově a to dynamickými ukázkami. Bohatý program na Vás bude čekat i večer.

Přijďte za námi a užijte si s rodinou hezký den plný zážitků.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
19. dubna 2017

Odkazy do noveho okna

Den Záchranářů 2017

Den Záchranářů 2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem