Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Den s Policií ČR v Karlových Varech

V sobotu 27. května se v Karlových Varech uskutečnil historicky první Den s Policií ČR od roku 2010, kdy vznikl Karlovarský kraj. Do bohatého programu akce přispěl také Kriminalistický ústav Praha. 

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje návštěvníkům přiblížili činnost jednotlivých policejních složek a připravili bohatý doprovodný program. Nechyběli ukázky z výcviku služební kynologie a hipologie, zákroky policistů pořádkové policie proti nebezpečným pachatelům nebo slaňování z vrtulníku v podání zásahové jednotky. Děti i dospělí si mohli prohlédnout vozovou techniku dopravní policie, nové policejní uniformy, výstroj a výzbroj policistů nebo speciální vozidlo cizinecké policie vybavené pro kontrolu pravosti dokladů v terénu. 

(Více o bohatém programu uvádí tisková zpráva Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje: http://www.policie.cz/clanek/akce-a-projekty-akce-den-s-policii-ceske-republiky.aspx)

Karlovy Vary 9KÚP a OKTE Plzeň pod jednou střechou
Své zastoupení zde měla také oblast kriminalistické techniky a znaleckého zkoumání. Ve společném stánku Odboru kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a Kriminalistického ústavu Praha si návštěvníci mohli vyhotovit otisky svých prstů a dozvěděli se, co zkoumá daktyloskopie, která je více jak sto let využívána k identifikaci osob. Znalci připravili zábavnou hru pro děti, při které vyhledávaly shodné otisky prstů. Že to nebyl jednoduchý úkol, se přesvědčila i řada dospělých. Zpestřením stanoviště bylo simulované místo činu a speciálně vybavené výjezdové vozidlo kriminalistických techniků.

Den s Policií ČR v Karlových Varech se po všech stránkách vydařil. Akci přálo i pěkné počasí. Velká účast a spokojení návštěvníci byly pro organizátory tou nejlepší odměnou.

Fotografie: archiv KŘP Karlovy Vary

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
30. května 2017

Odkazy do noveho okna

Karlovy Vary 1

Karlovy Vary 1 

Detailní náhled

Karlovy Vary 2

Karlovy Vary 2 

Detailní náhled

Karlovy Vary 3

Karlovy Vary 3 

Detailní náhled

Karlovy Vary 4

Karlovy Vary 4 

Detailní náhled

Karlovy Vary 5

Karlovy Vary 5 

Detailní náhled

Karlovy Vary 6

Karlovy Vary 6 

Detailní náhled

Karlovy Vary 7

Karlovy Vary 7 

Detailní náhled

Karlovy Vary 8

Karlovy Vary 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem