Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den před Vánocemi navštívil policejní prezident Petr Lessy základní útvary

Policejní prezident osobně dohlédl na průběh policejního opatření, spojený se státním pohřbem prezidenta Václava Havla. Poté navštívil několik základních útvarů, poděkoval policistům za dobrou práci a popřál jim klidné vánoční svátky a úspěšný Nový rok.  

Foto:PČR/policejní prezident Petr Lessy navštívil den před Vánocemi policistyFoto:PČR/policejní prezident Petr Lessy navštívil den před Vánocemi policisty
          Stovky policistů dnes na letišti, v ulicích Prahy a přímo v prostorách Pražského hradu zajišťovaly bezpečnost desítek zahraničních delegací, významných hostů, ale i veřejnosti účastnící se státního pohřbu exprezidenta Václava Havla. Na průběh opatření dohlížel osobně i policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy. S prací všech policistů, se kterými se setkal, byl velmi spokojen. Poděkoval jim a současně popřál prožití klidných vánočních svátků a  úspěšný nový rok. Večer ještě mimo jiné navštívil obvodní oddělení ve Velké Bíteši na Vysočině, dálniční oddělení Kocourovec a obvodní oddělení ve Studénce na Novojičínsku.  Policisté přítomní na služebnách využili této příležitosti k nejrůznějším dotazům. Zajímalo je především, zda nebude docházet k propouštění a kdy budou konečně posíleni o nové kolegy. Policejní prezident se v rámci svých možností snažil jejich obavy rozptýlit a ubezpečil je, že udělá všechno proto, aby se situace u policie postupně zlepšovala. Se všemi se nakonec osobně rozloučil a také jim popřál hezké Vánoce a šťastný nový rok.
 
 
kpt. Bc. Ivan Žurovec
 
vrchní komisař kanceláře policejního prezidenta  
 
Fotogalerii naleznete  zde.

vytisknout  e-mailem