Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den Policie ČR v Ostravě

Ostrava - Stalo se již tradicí, že Den Policie ČR v Ostravě je pořádán vždy 21. 6. 

DEN POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY

Dne 21. června 2010 proběhl v Ostravě v areálu Slezskoostravského hradu DEN POLICIE ČR. Současně jsme oslavili 50.výročí vzniku Oddělení kriminalistické techniky Ostrava.
Na místě bylo přítomno několik techniků, kteří například zájemcům věnovali jejich daktyloskopické otisky, byla připravena fotodokumentace z míst činů z průběhu několika desítek let. Dále bylo nachystáno fiktivní místo vraždy, kde zájemci shlédli kriminalistické techniky i kriminalisty přímo v akci, při zajišťování stop. Významnou měrou na fiktivním místě vraždy napomohli také specialisté OKTE (Oddělení kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje).


Zájemce také čekala prohlídka hradu s průvodkyni v dobovém oblečení, které neprobíhá každodenně.
Slavnostní den odstartoval svým projevem ředitel Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Tomáš Landsfeld v 10.00 hodin.
Program byl věnován nejen dětem, ale také seniorům, kde byla pro ně připravena beseda s geriatrem, ale i cimbálová muzika. Pro děti byl přichystán preventivní stánek, dále pak stánek výstroje a výzbroje Policie ČR a další zajímavé stanoviště. Nechyběli ani naši kynologové se psy a také malí psovodi kurzu Kuzma, tedy kurzu zodpovědného majitele městského psa.
Návštěvníky čekali neméně zajímavé dynamické ukázky, zadržení ozbrojených nebezpečných pachatelů. Ukázky Vězeňské služby ČR jsou prezentovány ostravské veřejnosti velmi zřídkakdy.


Ke shlédnutí bylo speciální vozidlo, vozidlo pyrotechniků, motorky a mnohé další. Tuto akci také obohatilo taneční vystoupení Základní umělecké školy a především vystoupení seniorek-mažoretek, které jsou držitelkami rekordu nejstarší mažoretky. 
Den policie vyvrcholil slavnostním předáním medailí policistům i plaket policejního prezidenta nominovaným osobnostem a proběhl pod záštitou primátora statutárního města Ostrava Ing. Petra Kajnara.
 

I přes nepříznivé deštivé počasí se  akce zúčastnilo několik stovek lidí.

Fotky zde

por. Martina Hudecová

vytisknout  e-mailem