Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den Policie 2016

MS kraj - pozvánka na Slezskoostravský hrad 

Výjimečná prezentace práce policistů, hasičů, záchranářů, vojáků i dalších složek, čeká návštěvníky již tradičního DNE POLICIE 2016 v prostorách Slezskoostravského hradu v Ostravě dne 18. 6. 2016 od 10 hodin.

Jednou v roce může veřejnost zhlédnout nejzajímavější dynamické ukázky speciálních policejních jednotek (zásahové i pořádkové), v podobě ukázek pronásledování ozbrojených pachatelů či zákroku proti skupině výtržníků. Akčnost však diváky čeká i v ukázkách oddělení hlídkové služby, jsou připraveny ukázky použití TASERU.

Dětmi velmi oblíbené jsou pak veškeré ukázky služební kynologie a hipologie, které jsou připraveny i v letošním roce. Scházet nebude prezentace vojáků, bojového umění MUSADO i ukázka s názvem – vojenská patrola, hasiči budou zachraňovat osoby z výšky pomocí lezecké techniky.

Nejen dynamické ukázky však návštěvníky DNE POLICIE 2016 čekají. V průběhu celého dne lze zhlédnout i statické ukázky speciálního vozového parku, motocyklů, ukázky výstroje a zbraní. Scházet nebude ani vrtulník. V „obležení“ jsou velmi často také kriminalističtí technici, když si návštěvníci na památku chtějí odnést svůj daktyloskopický otisk, případně chtějí proniknout do některého z „tajů“ kriminalistické techniky. Chybět nebude prezentace speciální pořádkové jednotky, zásahové jednotky, dopravní služby, pyrotechnické služby, oddělení hlídkové služby, cizinecké policie, oddělení kriminalistické techniky.

Máte výjimečnou příležitost zhlédnout jedinečné spektrum připravených ukázek všech zúčastněných složek.

Pozvánku naleznete zde

mjr. Mgr. Gabriela Holčáková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje
25. 5. 2016

vytisknout  e-mailem