Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den obce Ostravice

Frýdek-Místek - v sobotu dne 9.7.2011 byla Policie ČR pozvána k prezentaci své činnosti na první ročník slavností obce Ostravice, který se konal za slunečného počasí ve zdejším areálu fotbalového hřiště.  

 

Den obce Ostravice - stanoviště PIS F-MFoto :PČR/Den obce Ostravice - stanoviště PIS F-M
         Zde jsme zaujali jednotlivá stanoviště, na kterých byly všem zájemcům vysvětleny některé z policejních činností. Kolegové z obvodního oddělení Frýdlantu nad Ostravicí předvedli služební vozidlo zn. Škoda Yetti, základní výstroj a výzbroj. Pozornosti neušel ani služební motorový člun, který je využíván k práci na vodních hladinách. Následovalo stanoviště dopravních policistů z Frýdku-Místku, kteří dětem ochotně předvedli vozidlo s radarovou technikou. Počítač, obrazovka, kamera, to bylo pro zvídavé návštěvníky velkým lákadlem. Nejedno z dětí se přihlásilo, že chtějí být „dopraváky“. Poslední statické stanoviště tvořené policejním stanem bylo zejména zaměřené pro děti. Ti si zde prostřednictvím nejrůznějších úkolů, soutěží a testů zdokonalovali své vědomosti z oblasti bezpečného chování. Jejich snahu pracovníci preventivní skupiny odměnili věcným dárečkem. Velkému zájmu se těšila i laserová střelnice, kde si nejenom děti, ale i dospělí vyzkoušeli střelbu na terč.
Ovšem jako vždy největší ohlas získala dynamická ukázka z činnosti výcviku skupiny kynologických činností. Služební psi všem přítomným dokázali, že umí nejenom poslouchat své pány, ale jsou zdatní i ve vystopování pachatele či jeho zadržení na útěku.

Organizátoři i návštěvníci této akce si ukázky policejních činností pochvalovali a již nyní jsme dostali pozvánku na příští ročník oslav Dne obce Ostravice.

PIS Frýdek-Místek


 

Odkazy do noveho okna

Den obce Ostravice - dopravní služba F-M

Den obce Ostravice - dopravní služba F-M 

Detailní náhled

Den obce Ostravice - služební kynologie F-M

Den obce Ostravice - služební kynologie ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem