Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den moravskoslezské policie

Ms kraj: Den policie se koná dne 22. června 2019 v prostorách Slezskoostravského hradu v Ostravě... 

den pčr 2018 slibPouze jednou v roce na jediném místě máte možnost zhlédnout nejen ukázky speciálních policejních jednotek, ale připravena je též prezentace speciální výstroje i výzbroje jednotlivých policejních služeb…

Dovolte nám pozvat Vás na zcela výjimečnou akci - letošní Den policie, který se koná dne 22. června 2019 v prostorách Slezskoostravského hradu v Ostravě.
Celodenní program začíná už v deset hodin dopoledne. Slavnostní složení služebního slibu desítek nových policistů a ocenění policistů započne ve třináct hodin přinesením praporů na nádvoří hradu. 
V průběhu již tradiční akce prezentují své profesní umění také moravskoslezští záchranáři a hasiči, vojáci, příslušníci vězeňské služby či ostravští strážníci. Diváci uvidí akční ukázku zásahové jednotky, ukázky služební kynologie či hipologie. Své „taje“ přiblíží též oddělení kriminalistické techniky. Návštěvníci si mohou prohlédnout vybavení pyrotechniků, speciální pořádkové jednotky, oddělení hlídkové služby či policejní vrtulník. Plakát k akci.

Na stanovišti oddělení tisku a prevence jsou pro děti přichystány nejen rozličné testy a kvízy s tématikou bezpečného chování. Vzhledem k tomu, že v letošním roce slaví desetileté výročí existence moravskoslezské oddělení služební kynologie, je připravena i narozeninová soutěž pro děti – o „NEJ“ plyšového psa. Každé soutěžící dítě získá malý dárek, detailnější informace k soutěži naleznete ZDE.

Své výročí si však letos připomene také další policejní služba, jejíž specializace vznikla před sto lety. Pomyslné sté „narozeniny“ totiž letos slaví dopravní policie. Poprvé řídil dopravu příslušník bezpečnostního sboru dne 2. září 1919 v prostorách křižovatky ve spodní části Václavského náměstí v Praze. První samostatné dopravní oddělení bylo zřízeno v prosinci 1919 a ke konci roku čítalo na 200 mužů. 
Pro diváky jsou proto připraveny nejen dynamické ukázky činností dopravních policistů, ale také prezentace speciálních vozidel, měřičů rychlostí a motocyklů užívaných dopravními policisty. I na stanovišti dopravní služby čekají na dětské návštěvníky různé úkoly a opět dárky.

                                                                                       mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
 vrchní komisař oddělení tisku a prevence  |  10. června 2019

facebook Policie České republiky

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minulý ročník 2018  můžete vidět ZDE.

vytisknout  e-mailem