Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den bezplatné technické kontroly

Stovka řidičů si nechala zkontrolovat své vozidlo  

Preventivně informační skupina Cheb, Krajského ředitelství policie Západočeského kraje připravila pro motoristy ve spolupráci se Stanicí technické kontroly AUTO O.K., s.r.o. Cheb a AUTORENT Salon s.r.o. - STK Mariánské Lázně „Den bezplatné technické kontroly vozidel“, který se uskutečnil v sobotu dne 18. dubna 2008 od 09:00 do 13:00 hodin.
Na tomto „Dni bezplatné technické kontroly“, který se koná každoročně, si svůj vůz v Chebu nechalo bezplatně zkontrolovat 53 řidičů, v Mar. Lázních si nechalo prohlédnout své vozidlo celkem 27 řidičů. Při kontrolách vozidel, které byly zaměřeny především na podvozek vozidla, kontrolu geometrie přední nápravy, účinnosti a souměrnosti brzd, stavu pneumatik a osvětlení vozidla. Nejčastěji zjišťovanou závadou bylo osvětlení vozidla, tato závada byla většinou odstraněna na místě. Další častou závadou byla nedostatečná účinnost brzd a geometrie přední nápravy.
Policisté při této akci řidiče informovali o možnostech zabezpečení svých vozidel, jak se správně zachovat při dopravních nehodách, jak chránit své vozidlo před krádeží a před krádeží věcí z vozidla, jak postupovat při koupi ojetého motorového vozidla, a tím snížit rizika koupě kradeného motorového vozidla, jak myslet na prevenci, že „Vaše auto není trezor“ a v poslední řadě jaká jsou rizika spojená s držením platební karty.
Závěrem by se dalo říci, že řidiči se o svá vozidla starají a v sobotu tak opět v chebském okresu prokázali, že jim není technický stav jejich vozidla lhostejný a přispěli tak k bezpečnosti našich silnic.  
                       
 
 
 
 

 

 

nprap. Martina Hrušková

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem