Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den Bezpečnosti - 7. ročník

KUTNOHORSKO - Na Dni Bezpečnosti se předvedly všechny složky Integrovaného záchranného systému. 

Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi připravilo vzdělávací akci "Den bezpečnosti", která se konala v úterý 18. dubna 2023.

Tato akce byla zaměřena zejména pro děti prvního stupně místních a okolních základních škol. Po zahájení akce Ing. Miroslavem Strnadem starostou města Čáslav předvedly na hlavní ploše areálu Muzea praktické ukázky své práce vybrané složky Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby,  Červeného kříže a BESIPu.

Průběžně se přítomní setkali na dalších stanovištích s pracovníkem BESIPu, se strážníky Městské policie Čáslav, se zástupci Červeného kříže a Zdravotnické záchranné služby a dalších složek IZS.

Na návštěvníky v letošním roce byla nově připravena i "Policejní pátračka". Ta je jedním z návazných programů interaktivní expozice Revolution train – protidrogového vlaku, který do města Čáslav přijel 11.dubna letošního roku.  Zájemci pomocí stažené mobilní aplikace spolupracovali s virtuálním policistou, který jim zadával dotazy týkající se policejní práce. Hráči se dle instrukcí pohybovali po různých místech Národního muzea, kde dotazy policisty zodpovídali. Úkolem bylo vypátrat a chytit virtuálního drogového dealera.  V cíli je čekali zástupci protidrogového vlaku a města Čáslav. Úspěšní hráči obdrželi Certifikát mladého detektiva společně s preventivními a upomínkovými předměty.

V rámci dění si tak každý přítomný mohl prohlédnout přistavenou techniku zúčastněných složek. Pracovníci muzea také zpřístupnili haly s vystavenými historickými traktory tuzemské výroby. Dle prvních reakcí se akce vydařila a proběhla k velké spokojenosti návštěvníků i zúčastněných složek. Celková účast byla vysoká, přišlo přes 1700 dětí a studentů a přes 300 dospělých.

Napsali o akci Den Bezpečnosti - 7. ročník:

svobodainfo.cz

Kutnohorský deník

FB stránky - ČÁSLAV-město, které máme rádi

por. Mgr. Vendulka Marečková
19. dubna 2023

vytisknout  e-mailem