Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den bezpečí

MLADOBOLESLAVSKO- Prezentace profesionální práce Policie ČR i ostatních složek IZS. 

Ve čtvrtek 16. června 2016 se konala u Bondy centra v Mladé Boleslavi preventivně prezentační akce s názvem Den bezpečí. Jednalo se především o prezentaci práce profesionálů z řad policistů, strážníků, hasičů, záchranářů a dalších subjektů z oblasti bezpečnosti. Ukázkou své práce se na tomto dni také podíleli například Český červený kříž a Tým silniční bezpečnosti.

Dopoledne patřilo zejména žákům základních a středních škol. Děti mohly využít mobilní dopravní hřiště a obdržely preventivně informační materiály, rady a informace. Ve stánku oddělení tisku a prevence Policie České republiky čekaly na děti malé dárky v podobě omalovánek, pexesa, vystřihovánky policejní techniky a mnoho dalších. Studenti i široká veřejnost zde byla také informována o možnostech pracovního uplatnění u Policie ČR.

V odpoledních hodinách byl připraven program pro veřejnost. Návštěvníci akce shlédli ukázku zadržení pachatele služebním psem, práci zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a činnosti hasičského záchranného sboru při vyprošťování zraněných osob z havarovaného vozidla. Celý průběh byl okomentován odborníky, kteří vysvětlili, k čemu na místě dochází a proč je volen právě takovýto postup.

Během celého dne nabízela Policie ČR možnost nahlédnout do vozidel dopravní a pořádkové policie, prezentováno bylo také vybavení pořádkové jednotky. Nechyběl ani stánek kriminalistických techniků, kde si zájemci mohli nechat sejmout otisky prstů a nahlédnout do práce kriminalistických techniků na místě činu. 

Počasí se nám vydařilo, všichni odcházeli spokojení, plní dojmů a zážitků.

Bc. Lucie Nováková
pracovník vztahů k veřejnosti
P ČR Mladá Boleslav
17. června 2016

 

 

vytisknout  e-mailem