Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Delší, než je povoleno

Ms kraj: Délky jízdních souprav 

Policisté dálničního oddělení Ostrava krajského ředitelství v minulých dnech zjistili a řešili dva případy překročení povolené délky vozidel.

  • Prvním zastaveným a kontrolovaným byl 33letý řidič, který jel po dálnici D1 v katastru Ostravy ve směru na Polsko. Policisté po kontrole všech náležitostí provedli také nízkorychlostní kontrolní vážení a měření jízdní soupravy složené z nákladního vozidla a návěsu. Celková naměřená délka soupravy byla téměř 24 metrů, přičemž překročený povolený délkový limit byl o více než 7 metrů.
  • Po dálnici D1 projížděl také 31letý řidič. Policisté ho zastavili a po provedení nízkorychlostního kontrolního vážení a měření nezbylo než konstatovat, že také u jím řízeného vozidla je vzhledem k naměřeným téměř 21 metrům překročena povolená délka jízdní soupravy - konkrétně o téměř 4,5 metru.

Ani jeden z řidičů nepředložil povolení pro zvláštní užívání komunikace. Policisté jim zakázali další jízdu do doby, než povolení vyřídí nebo odstraní závadu, a uložili za přestupek dle zákona o pozemních komunikacích pokutu v příkazním řízení

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 4. srpna 2020

vytisknout  e-mailem