Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dělají ramena

NOVOJIČÍNSKO-ohrožují ostatní i sebe 

S neskutečnou troufalostí se setkávají policisté na silnicích od opilých řidičů. Před pár dny zastavili novojičínští policisté ženy řidičky se třemi promile alkoholu a v úterý 11. 3. další opilé, tentokráte muže.

Jednoho 37letého kontrolovali policisté v Trojanovicích a druhého 60letého ve Štramberku.  První z nich řídil ze Starých Hamer s 3,2 promile a u druhého policisté zjistili opakovaně provedenou dechovou zkouškou promile 3.
Z pohledu ostatních účastníků silničního provozu nikdo neví, zda na silnici během dne přežije. Troufalost těchto nezodpovědných řidičů je ohromná a ke vší smůle to většinou odnesou ti nevinní. Opilému se většinou nic nestane.

Při každodenních silničních kontrolách policisté zjišťují nejen alkohol, ale také užití omamných a psychotropních látek u řidičů. Ani vysoké tresty ve formě peněžních sankcí či trestní stíhání je neodrazují a tak hlídkující policisté zjišťují další a další řidiče, kteří každodenně hazardují.
S ohledem na tento setrvalý stav budou novojičínští policisté ve zvýšené míře dohlížet nad samotným provozem, s cílem neukázněné opilé řidiče vyloučit z dopravy dříve než způsobí zranění nebo smrt. Kontrolovaní řidiči od nich mohou očekávat nekompromisní, ale slušné jednání v rámci zákonů

Tisková zpráva ze dne 12.3.2014

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem