Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dejte mi vodu do chladiče

Řekli zloději seniorce, za zády kradli 

Další případ lidského hyenismu řeší od pondělí 8. listopadu 2010 policisté na Náchodsku. Skupina čtyř mužů a jedné ženy v odpoledních hodinách okradla seniorku z Náchodska o vysokou peněžní částku. Zastavili před rodinným domkem v jedné z menších obcí a jeden z mužů se vydal k brance. Scénář pečlivě připravený, tak, aby legenda zapůsobila na staré lidi, zvyklé pomáhat ostatním. Muž požádal starou paní, která vyšla ven, zda by mu nedala vodu do chladiče. Mezitím co ji zabavoval, do domku vnikly další dvě osoby a prohledaly ho. Našly uložené peníze a zmizely ven. Když znenadání od domku přiběhli další dva muži a nasedli do auta, stará paní si uvědomila, že něco není v pořádku. Zjistila, že jí chybí peníze a přivolala na pomoc sousedy a policii. Zloděje se však i přes okamžitě vyhlášené pátrání už dopadnout nepodařilo.
 
Policisté opět varují seniory před podobnými podvodníky a připomínají, že by měli být v rozhovoru s cizími lidmi velmi opatrní. Rozhodně by jim neměli otevírat dokořán, zvát je dál či při rozhovoru s nimi nechávat otevřené dveře do bytů a domků.
 
Výše uvedení podvodníci se podle zjištěných informací pohybovali v tmavě modrém Renaultu Megane, registrační značky BZI 71-07. Osádku tvořili čtyři muži a jedna žena, údajně blondýna, není však jisté, zda neměla vlasy pouze odbarvené. Muži byli mladší i starší, tmavovlasí. Hovořili česky. Policisté žádají veřejnost, zejména seniory, pokud by se někdo ve svém okolí s tímto automobilem nebo její osádkou setkal, ať informace zavolá na bezplatnou linku 158. Policejní hlídka situaci prověří.
 
por. Bc. Eva Prachařová
9. 11.. 2010

vytisknout  e-mailem