Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dechová zkouška u řidiče byla necelé tři promile

PRAHA VENKOV ZÁPAD – Jízda pod vlivem alkoholu a drog je velmi nebezpečná a riskantní. 

Dvaapadesátiletý řidič z Přerovska byl v odpoledních hodinách kontrolován policejní hlídkou na parkovišti před obchodním domem v obci Lety v osobním vozidle značky Mazda. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. Provedením dechové zkoušky byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 2,93 promile alkoholu v dechu.

Policisté obvodního oddělení Řevnice nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši až 1 roku.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
31. července 2020

vytisknout  e-mailem