Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dealeři v policejním hledáčku

Karvinsko - kriminalisté TOXI týmu realizovali výrobu a prodej drog.... 

Kriminalisté TOXI týmu v minulých dnech zatýkali na Karvinsku. Níže prezentovány případy spolu nesouvisí, jedná se o jednotlivé kauzy.

► V Karviné kriminalisté zadrželi dva muže ve věku 25 a 33 let. Komisař proti mužům zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání drogové trestné činnosti.

U mladšího pachatele (25) usnesení zahrnuje zločin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Starší muž (33) ze dvojice je obviněn ze spáchání pomoci ke zločinu a pro přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Mladšímu muži bylo prokázáno, že nejméně od loňského léta do svého zadržení v desítkách případech vyráběl drogu pervitin. Po výrobě drogu prodával různým osobám, a takto získal nejméně sto tisíc korun.

Jeho komplic při výrobě drogy pomáhal, i když si byl vědom svého protiprávního jednání. Vyrobenou drogu prodával, samotnou výrobu pomáhal maskovat. V bytě, kde „vařili“ sestrojil zařízení na odtah zápachu.

U důvodně podezřelého (25) bylo soudem rouhodnuto o vazebním stíhání. Muž je ohrožen trestem odnětím svobody na dvě léta až deset let.

Starší důvodně podezřelý (33) byl propuštěn na svobodu. V jeho případě zákon stanoví trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

► V Bohumíně byla zadržena 37letá žena, která byla obviněna ze spáchání deliktu drogové kriminality.

Komisař proti ženě zahájil trestní stíhání a obvinil ji ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za vinu je jí kladeno, že několik měsíců prodávala drogu pervitin. V minulosti žena byl již několikrát soudně trestána za majetkovou trestnou činnosti. V současnosti je ohrožena trestem odnětím svobody na jeden rok až pět let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 26. června 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem