Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealeři skončili v poutech

TEPLICE - Drogy prodávali v second handu a další zprávy. 

Drogy prodávali v second handu
     Po několikaměsíčním vyšetřování v pondělí kriminalisté zadrželi trojici distributorů pervitinu. Za účasti zásahové jednotky skončili v poutech dva cizinci ve věku 50 a 26 let a 25letá Češka. Všichni tři od srpna loňského roku prodávali v okresním městě drogy a to hned na dvou místech. Prodej probíhal nejen v jedné z teplických heren, ale poněkud netradičně i v provozovně second handu. Za uvedené období trojice prodala pervitin ve stovkách případů, například v bazaru s obnošeným oblečením se vystřídalo i deset „klientů“ denně. Při domovních prohlídkách policisté zajistili digitální váhy, finanční hotovost a přes 80 gramů drogy. Všichni tři dealeři byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obviněných cizinců do vazby, vyšetřování ženy, která s policisty spolupracovala, probíhá na svobodě.
 
Zpronevěřil auto
     Z přečinu zpronevěry byl obviněn 24letý muž, který se obohatil na cizí úkor. Koncem října loňského roku si od svého známého půjčil vozidlo Citroen, které mu měl ještě téhož dne vrátit. Auto si místo toho ponechal a o několik dní později ho v Teplicích prodal za deset tisícovek další osobě. Předtím ještě ze zavazadlového prostoru vyndal rybářské vybavení v hodnotě přes 16 tisíc korun, které prodal do zastavárny v Litoměřicích. Obviněnému podvodníkovi hrozí v případě odsouzení maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání do domu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se včera během dne v Hostomicích vloupal do rodinného domu. Zloděj vnikl na pozemek a následně po násilném překonání okna do domu, ze kterého odcizil elektroniku, šperky, peníze a další věci za téměř dvě stě tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, pokud bude pachatel vypátrání, soudce ho může poslat za mříže až na pět let.
 
 
Teplice, 8. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem