Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer prodával pervitin i marihuanu

MOST - Policie muže obvinila; Nechtěli do vězení, už tam jsou; Pila a pak řídila. 

Tři muži mařili výkon úředního rozhodnutí a nenastoupili do vězení
Policie v Mostě obvinila z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání tři muže z okresu Most. Mostečan ve věku 26 let měl do věznice k výkonu trestu nastoupit už v listopadu, což neučinil. Litvínovan ve věku 54 let si do vlastních rukou převzal začátkem ledna výzvu k nastoupení trestu v termínu ihned. To bez závažného důvodu neudělal. Byl zadržen na ulici v Litvínově a poté eskortován do věznice. Třetí výtečník z obce na Mostecku, 29letý muž, měl do vězení přijít již v lednu, to však nevykonal a policisté ho minulý týden omezili na svobodě a poté ho předali vězeňské službě.

Tepláky a mikinu měl pod oděvem
Krást do obchodu přišel tento týden 27letý muž z Mostu. Zavítal do jednoho mosteckého supermarketu v odpoledních hodinách. V prodejně si ze zboží vybral mikinu a tepláky, které ukryl pod svůj oděv a poté prošel pokladnami, aniž by za zboží zaplatil. Byl zastaven pracovníkem ostrahy, dal se na útěk. Pracovník prodejny ho před objektem zadržel. Muž skončil na policii, kde si s ohledem na svoji kriminální minulost převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Mostečan prodával pervitin i marihuanu v České ulici
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 22letého muže z Mostu. Ten měl téměř ve 40 případech loni i letos osobám z řad toxikomanů prodávat za finanční částky psychotropní látku metamfetamin. Šetřením bylo zjištěno, že mladý dealer ve 32 případech prodal či zdarma poskytl zájemcům i marihuanu. Už loni byl za distribuci drog mosteckou policií obviněn. S ohledem na pokračující trestnou činnost vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Obviněný muž byl nakonec ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. K distribuci drog docházelo zejména v domě v ulici České, kam si zájemci pro drogu chodili. Kriminalisté u obviněného provedli i domovní prohlídku, kde nalezli sáčky s krystalickou látkou i rostlinný materiál. Zajištěné věci odeslali k odborné expertize.

Dopravní akce v Mostě
Hlídky dopravní policie při okresní akci tento týden sledovaly dodržování pravidel silničního provozu ve městě Most. Od ranních hodin do pozdního odpoledne policisté zastavili a zkontrolovali 100 motorových vozidel a odhalili 50 přestupků v dopravě. Za 40 z nich uložili řidičům pokuty ve výši 21 500 korun. Deset zbývajících přestupků bude řešeno ve správním řízení. Čtyři řidiči překročili povolenou rychlost, 13 osob nebylo v autě připoutáno, ve třech případech nebyly užity zádržné systémy, pokuty vyinkasovalo i sedm chodců. Kontroly dodržování zákonů na silnicích budou pokračovat i v nadcházejícím období.

V dechu měla přes dvě promile alkoholu a řídila
Pod vlivem alkoholu usedla za volant 38letá žena z Mostu. Tu kontrolovali policisté hlídkové služby tento týden na silnici v Mostě a uviděli, že žena je pod vlivem návykové látky. Hlídka u řidičky provedla dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala na výsledek 2,2 promile alkoholu v dechu. Řidička skončila v cele a následně na druhý den si převzala od policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Žena užití alkoholu nepopřela.

Most 23. února 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem