Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer obviněn

CHOMUTOVSKO - Pro pervitin si uživatelé chodili většinou přímo k němu domů; Batoh na sedadle vozidla přilákal zloděje. 

V těchto dnech zahájil vyšetřovatel trestní stíhání 28letého Chomutovana, který se měl podle zjištění chomutovského „toxi týmu“ dopouštět distribuce pervitinu. Podle informací kriminalistů měl muž, který je sám dlouholetým uživatelem pervitinu, tuto drogu prodávat jejím konzumentům hlavně v místě svého bydliště na chomutovském sídlišti. Podle dosud zajištěných výpovědí mělo jít o desítky případů prodeje, případně výměny pervitinu, a to třeba i za parfémy. Za peníze, které distribucí získával, měl pak nakoupit další pervitin, z něhož část sám spotřeboval a část měl prodat.

Poté, co policisté shromáždili důkazy o protiprávním jednání, zadrželi podezřelého muže a provedli u něho domovní prohlídku. Při té zajistili několik plastových sáčků (tzv. gripů) s krystalickou látkou a digitální váhu.

Muž je nyní obviněn ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud mu soud vinu prokáže, může ho poslat za mříže až na pět let.

Batoh na sedadle vozidla přilákal zloděje

Na chomutovské policisty se obrátila žena, které se někdo vloupal do vozidla. To zaparkovala minulý týden v pátek v půl sedmé ráno poblíž mateřské školy v ulici Blatenská. Auto uzamkla a šla odvést svého potomka do školky. Přitom však udělala chybu, kvůli které zřejmě k vloupání došlo. Na předním sedadle nechala odložený batoh, v němž měla peněženku s finanční hotovostí, rtěnku, řasenku a další kosmetiku. Batoh neunikl pozornosti neznámého pachatele, který se pak během pár minut ženiny nepřítomnosti do vozidla násilím vloupal a ukradl ho. Majitelce tím způsobil na odcizených věcech škodu ve výši přibližně 2.700 korun. Mnohem vyšší škoda byla způsobena poškozením auta v důsledku násilného vniknutí. Ta byla předběžně vyčíslena na 9 tisíc korun.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

V této souvislosti znovu upozorňujeme řidiče, že kromě řádně zajištěného vozidla, které by mělo být samozřejmostí, je třeba ho před opuštěním zkontrolovat. Důležité je přesvědčit se, že v autě nejsou na zvenčí viditelných místech vystaveny hodnotné předměty. Každý takový předmět (batoh, peněženka, mobilní telefon) viditelně umístěný ve vozidle působí na pachatele jako magnet a vozidlo pak nemusí ochránit ani to, že je zaparkováno na frekventovaném a dobře osvětleném místě.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 19. května 2022

vytisknout  e-mailem