Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

DBA PŘEDNOST

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na silniční provoz. 

V pondělí 11. března 2024 proběhla na území Jihočeského kraje dopravně bezpečnostní akce pod názvem „PŘEDNOST“, zaměřenou na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o přednosti v jízdě vozidlům a v přednosti nemotorizovaným účastníkům silničního provozu řidiči vozidel.

Různé silniční tahy obsadilo více jak 130 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, kdy zastavili a zkontrolovali 1 107 vozidel. Přitom zjistili 165 přestupků a 7 trestných činů.

Sledovaný přestupek – nedání v přednosti, v jízdě jsme zaznamenali 28 případech, které byly vyřízeny uložením příkazu na místě – bloková pokuta.

Dále se v 22 případech překročili řidiči nejvyšší dovolenou rychlost v jízdě – 10 v obci a 12 mimo ní. 14 řidičů a spolujezdců se nepřipoutalo bezpečnostním pásem a 38 vozidel vykázalo nevyhovující technický stav.

5 řidičů před jízdou či během ní požilo alkohol a 3 řidiči návykovou látku – drogu. 6 osob usedlo za volant či řídítka bez příslušného řidičského oprávnění.

Bezpečnost na silnicích je jedna z hlavních priorit všech policistů, a proto především svou defenzivní a klidnou jízdou pomůžete snižovat počty krizových situací.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

13. března 2024

vytisknout  e-mailem