Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Darovali krev a plazmu

TŘEBÍČSKO: Do akce se zapojilo 16 policistů a občanských zaměstnanců 

Policisté a občanští zaměstnanci územního odboru Třebíč se ve čtvrtek již počtvrté  zapojili do dobročinné dárcovské akce z názvem „krvebraní". Tato akce se v Třebíči koná dvakrát ročně a od jejího prvního ročníku  darovali třebíčští policisté krev nebo plazmu celkem sedmasedmdesátkrát.  Hromadně přišli darovat krev a plazmu a svým krokem tak pomáhají léčit a zachraňovat životy dalších lidí.  Darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev svoji nezastupitelnou roli, nelze ji uměle vyrobit a při léčení je nezbytná.

Ve středu 16. května darovali policisté a občanští pracovníci na detašovaném pracovišti transfúzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno v odběrovém středisku v Třebíči krev a plazmu. Cílem jejich aktivity bylo pomoci tam, kde je to potřebné a současně motivovat k darování nejcennější tekutiny také ty, kteří o tomto kroku přemýšlejí, ale dosud k němu nepřistoupili. Do dobročinné akce se zapojilo celkem šestnáct policistů a občanských zaměstnanců. Kolegy svojí aktivní účastí  podpořil i vedoucí územního odboru plk. Mgr. Petr Tomášek.

V převážné většině se jednalo o odběr krve, ale byla darována plazma. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování, i další policisté a občanští zaměstnanci. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve a byli v minulosti za dárcovství také oceněni. 

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

18. květen 2018

vytisknout  e-mailem