Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dareba skončil ve vazbě

VSETÍNSKO: Muž s různorodou trestnou činností skončil po obvinění ve vazbě. 

Pětatřicetiletý muž, jehož trestná činnost byla různorodá, skončil na konci minulého týdne ve vazbě. Je obviněn z trestných činů krádež, poškození cizí věci, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí  a vykázání.

Minulou středu ve Valašském Meziříčí zadrželi kriminalisté pětatřicetiletého muže z Valašskomeziříčska. Měli na něj již delší dobu spadeno. Jeho osoba figurovala v krádežích ve Valašském Meziříčí a okolí. Spojovali jej i s výrobou pervitinu. Nakonec jeho obvinění čítá devět skutků.

Ještě v loňském roce na konci října v obci Branky ukradl z kovové klece propanbutanovou lahev. Následovala v listopadu krádež odloženého mobilního telefonu v jednom z barů ve Valašském Meziříčí a vloupání do nádrže bagru také ve Valašském Meziříčí. Na začátku prosince přibyla další krádež propanbutanových lahví. Jednalo se o dva kusy v obci Police. Majetková trestná činnost vygradovala vloupáním do restauračního zařízení v obci Hošťálková. Bylo to druhý letošní čtvrtek, kdy si muž odnesl lahve s alkoholem, pochutiny, cigarety, kávovar s kapslemi, stírací losy i hotovost. Celkově při těchto skutcích způsobil škodu odcizením téměř za devadesát tisíc korun a poškozením devět a půl tisíce korun.

Ve dvou případech dojel ke krádežím vypůjčeným autem. Má to ale háček, muž má zákaz řízení motorových vozidel a to ještě na téměř celý letošní rok.

Další dva skutky jsou spojeny s výrobou pervitinu. V období od května do září loňského roku se v okolí Valašského Meziříčí  v několika případech aktivně podílel na výrobě této drogy. V jiných případech poskytl výrobci své prostory.

Ve čtvrtek muže kriminalisté obvinili z trestných činů krádež, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž v pátek skončil ve vazbě. Kriminalisté nadále pracují na zjištění jeho trestné činnosti.

22. ledna 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem