Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dalších „7 statečných“ v akci „Policisté pro život“

KRAJ/LIBEREC - Ve druhé sérii se do dárcovské akce zapojili také občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

Liberečtí policisté dostáli svému slovu, které v březnu vyřknuli v závěru návštěvy transfúzní stanice. „Rozhodně tu nejsme naposled“, znělo svorně z prostor odběrového místa. A jak řekli, tak udělali.  

V dopoledních hodinách úterý 2. června dorazila do prostor Transfúzní stanice Krajské nemocnice v Liberci další skupinka dobrovolníků ve snaze přispět dobré věci a darovat krev. V úterním termínu, po kterém následovala druhá fáze hned příští den, zamířila na odběrové místo pětice statečných a odhodlaných dam, které jsou zaměstnány na personálním odboru Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Primárními a nejušlechtilejšími cíli bylo pomoci tam, kde je třeba, ale také podpořit dobrou a užitečnou věc. Po uniformovaných policistech z Oddělení hlídkových služeb, kteří se do akce zapojili již v březnu tohoto roku, tak byla pětice občanských zaměstnankyň dalším nepostradatelným dílkem v soukolí libereckého policejního sboru, která bezezbytku naplnila heslo „pomáhat a chránit“ a doplnila jej o pomyslné „darovat“. O předchozím dárcovství se můžete dozvědět více na tomto odkazu.4.jpg

Středeční dopoledne se neslo ve stejném duchu jen s tím rozdílem, že dámský tým doplnili dva muži. Celkově se tak o sedm dárců na jedničku s hvězdičkou postaral erudovaný tým Hematologického a transfúzního centra Krajské nemocnice Liberec, který opět prokázal, s jakou profesionalitou přistupuje k těm, kteří nemají s dárcovstvím krve žádné zkušenosti. Úsměvy, rady a podpora personálu v prvodárcích takřka okamžitě zahnaly veškeré obavy.

Pod taktovkou personálního odboru a za podpory Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra se v průběhu této a předchozí, tedy březnové akce, dárcovství krve zúčastnily již dvě desítky dobrovolných dárců z řad policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Nezbývá než dodat, že přípravy na další kolo jsou již v plném proudu.

https://www.policie.cz/clanek/pridej-se-k-nam.aspx

https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-lbk-zpravodajstvi-mate-zajem-pracovat-u-policie-registrujte-se.aspx


3. června 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem