Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další zajímavá spolupráce

Praha venkov – ZÁPAD – Bezpečnost a Svaz postižených civilizačními chorobami Roztoky 

V úterý 14. března 2023 se v kongresovém sále hotelu Academic v Roztokách konala členská schůze Svazu postižených civilizačními chorobami.

Tento svaz sdružuje lidi napříč věkovými skupinami, převážně však seniory, kteří trpí různými civilizačními chorobami (např. oběhového systému, pohybového systému, alergiemi, cukrovkou, očními či sluchovými vadami).

Posláním této organizace je usnadnit a zpříjemnit život lidem různě handicapovaným, zaktivizovat je a zapojit do běžného a společenského života. V Roztokách to opravdu funguje!

Setkání se účastnilo 115 členů organizace, její výbor a pozvaní hosté. Za bezpečnostní oblast přijaly pozvání npor. Ing. Bc. Jitka Poštulková DiS., vedoucí oddělení příjmu trestních oznámení z Operačního odboru Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, která prezentovala využití Pol pointu, který byl nedávno otevřen v Roztokách, dále pak por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA, preventistka Územního odboru Prahy venkov – Západ, která přiblížila podstatu prevence kriminality a nabídla možnost preventivních setkání a besed. 

Pozvání přijal i krajský koordinátor BESIPu Středočeského kraje Ing. Miroslav Polách, který přítomným připomněl základní pravidla pohybu chodců v dopravě s upozorněním na viditelnost. Při této příležitosti všichni zúčastnění obdrželi reflexní pásky, tašky i příručku pro chodce. 

Dalšími hosty byli zástupci Města Roztoky, hosté ze sociální, kulturní a duchovní oblasti.  Za provozní oblast pro zlepšení života seniorů byly představeny skútry a tříkolky pro seniory.

Akce měla velice příjemnou atmosféru a představovala ukázku toho, jak v Roztokách funguje tzv. mezioborová spolupráce – společná komunikace a pomoc všem lidem ve městě.

por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
26. března 2023

vytisknout  e-mailem