Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další zadržení pachatelé při krádeži

KLADENSKO – Policisté dopadli v jeden den dva podezřelé pachatele při odcizení oděvů. 

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní prošetřují dva případy odcizení oděvů v obchodním domě v ulici Petra Bezruče v Kladně, z kterých jsou podezřelí dva pachatelé, kteří byli dopadeni v průběhu jednoho odpoledne dne 13. října 2017.

Jen několik minut před čtrnáctou hodinou byli policisté z oddělení hlídkové služby vysláni do jedné prodejny z oděvy v obchodním domě Petra Bezruče, kde byla ostrahou zachycena žena při krádeži oděvů.  Podezřelá žena si při nákupu v této prodejně vložila do kočárku s dítětem tři  bundy, jedny kalhoty a jednu kabelku. S odcizeným zbožím bez zaplacení prošla přes pokladní zónu a byla přistižena ve vestibulu obchodního domu.  Celková hodnota zboží byla vyčíslena na částku necelé 4 000,-Kč. Vzhledem k tomu, že nebylo zboží poškozeno, bylo vráceno zpět do prodeje.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že pachatelkou je jednadvacetiletá žena z Kladenska, která se následně ke svému skutku doznala a byla převezena na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů.

Policisté oddělení hlídkové služby téhož dne po devatenácté hodině vyjížděli do tohoto obchodního domu, kde byl opět přistižen pachatel při odcizení oděvů z prodejny. Prodavačky upozornily pracovníka ostrahy na podezřelého muže, který po příchodu do obchodu si vzal z regálu dvě košile a oblékl si je následně pod svůj oděv. Poté prošel prostorem pokladen bez uhrazení zboží. Ostraha muže ihned zadržela a byla přivolána policejní hlídka. Šetřením na místě bylo zjištěno, že muž odcizil v prodejně dvě košile v celkové výši 500,-Kč. Policisté muže vyzvali k prokázání totožnosti, což neučinil, neboť neměl u sebe doklady.  Uváděné jméno neprocházelo policejní databází, neboť bylo vymyšlené. Policejní hlídka podezřelého poučila a byl převezen na policejní služebnu k prokázání totožnosti. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o mladíka ve věku šestnáct let.

Policisté oba dva případy prošetřují a pachatelé jsou podezřelí  z trestného činu krádeže.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. října 2017

vytisknout  e-mailem