Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další záchyt drog v příhraničí

SVATÁ KATEŘINA – Ve vozidle, které zastavili pracovníci celního úřadu, byl nalezen methamphetamin. Řidiče, který drogy převážel, policisté zadrželi. Cizinec je již ve vazbě.  

     V úterý v odpoledních hodinách zastavili pracovníci Celního úřadu pro Plzeňský kraj v blízkosti obce Svatá Kateřina osobní vozidlo značky Opel, které řídil 51letý cizinec. Při kontrole vozu bylo pod krytem víčka palivové nádrže nalezeno nejméně 20 gramů bílé krystalické látky, která při provedeném testu na drogy reagovala na přítomnost methamphetaminu. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Pozitivní byl však test na drogy, který reagoval na methamphetamin. Policisté muže převezli na lékařské vyšetření a odběr moči a krve. Následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ve středu policejní komisař zahájil trestní stíhání a sdělil zadrženému muži obvinění ze spáchání výše uvedených přečinů. Státnímu zástupci podal návrh na vzetí obviněného cizince do vazby, který soud včerejšího dne akceptoval.
     Problematikou prodeje omamných a psychotropních látek a prodeje padělků v příhraniční oblasti se tachovští kriminalisté dlouhodobě zabývají. Spolupracují při tom zejména s německými policisty, pracovníky celního úřadu, ale také s Českou obchodní inspekcí. V poslední době se uskutečnilo již několik takto zaměřených akcí, při kterých se podařilo odhalit trestnou činnost zejména cizinců, a to jak v oblasti drogové problematiky, tak v oblasti prodeje falzifikátů. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
12. 4. 2013

vytisknout  e-mailem