Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další věci zmizely z automobilu

DĚČÍN - Další věci zmizely z automobilu; Není alkohol, není problém; Zájem o měď neopadá; Včely mají mezi lidmi nepřátele 

Kabelka ležící na podlaze pod palubní deskou ve voze zaparkovaném v obci Jílové – Sněžník přilákala včera neznámého lapku. Ten se do automobilu vloupal tím, že rozbil okno, a s kořistí zmizel. Spolu s kabelkou přišla majitelka také o peníze, doklady, peněženku a mobilní telefon. Výše škody se odhaduje na necelých osm tisíc korun. Občané stále podceňují situaci a nepřipouští možnost, že by jim někdo z automobilu odcizil věci. Opak je však pravdou, stejně jako fakt, že vozidlo prostě trezor není a cokoli v něm zůstane, láká zloděje.
 
 
Není alkohol, není problém
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší pro ohrožení pod vlivem návykové látky policisté z Rumburku osmačtyřicetiletého muže. Jeho vozidlo zde zastavila ke kontrole hlídka varnsdorfských strážců zákona a když dostal dýchnout, přístroj vykázal přes jedno promile alkoholu. Za svoji nezodpovědnost nyní čelí hrozbě až ročního odnětí svobody.
 
 
Zájem o měď neopadá
 
Podezření z krádeže a poškození cizí věci si z úst rumburských policistů vyslechl třicetiletý muž. Ten si zavařil tím, že nedávno ze střechy jedné administrativní budovy odtrhl měděnou krytinu v hodnotě necelých osm tisíc korun. A samozřejmě došlo i na nějakou škodu poškozením. Hrozí mu za to až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Včely mají mezi lidmi nepřátele
 
Ke ztrátě třech včelích rojů včetně královen došlo následkem řádění neznámého vandala. Ten v uplynulých dnech na jednom pozemku v obci Valkeřice na Děčínsku povalil a poškodil pět úlů. Majiteli po jeho návštěvě zůstala škoda zhruba osm tisíc korun. Případem se zabývají policisté z Benešova nad Ploučnicí.
 
 
 
 
22.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem