Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěch mělnických kriminalistů

MĚLNICKO – Mělničtí kriminalisté obvinili čtyři muže ve věku 20,22,24 a 26 let z majetkové trestné činnosti. 

Téměř půl roku mělničtí kriminalisté intenzivně pracovali na případu vloupání do různých objektů. K úspěšnému dopadení pachatelů přispěla zejména jejich velmi dobrá operativní činnost. Zadržení osob bylo velmi náročné vzhledem k tomu, že všichni 4 podezřelí museli být zadrženi současně na různých místech.

Hlavní podezřelý, dvaadvacetiletý muž, se v období od prosince 2016 do současnosti vloupal minimálně do 16 objektů.  Poslední krádež spáchal v noci před zadržením. Vždy mu při tom pomáhal některý z mladíků.

Vloupávali se zejména do obchodních řetězců v Kralupech nad Vltavou, ale také do různých společností ve městě, v jednom případě i do sklepní kóje v domě, kde dvaadvacetiletý muž bydlel. 

Některé z obchodů „navštívili“ i několikrát. Vloupání do nich proběhlo vždy obdobným způsobem.  Dvaadvacetiletý mladík odstranil krabičku elektronického zabezpečovacího zařízení u dveří prodejny, spojil dráty a dveře se otevřely. Následně vnikli do prodejny, z které si odnesli cigarety, alkohol, žvýkačky. Škoda, kterou způsobili poškozením, byla ve většině případů vyšší než hodnota odcizeného zboží. 

Škoda odcizením se vyšplhala na více než 110 000,- Kč, poškozením na téměř 114 000,- Kč.

Při vloupání využíval zkušenosti z práce, kdy pro různé společnosti dělal hlavně zabezpečovací zařízení a práci v oblasti slaboproudu.

Jeden z obchodních řetězců potvrdil, že způsob vniknutí je velmi atypický a v celé České republice ojedinělý.

Opakovaně napadal i další objekty například úložné schránky na výdej elektroniky pro koncové zákazníky. Zalíbení měl i ve výbušných prostředcích, které si sám vyráběl a v minulosti použil právě ke spáchání trestné činnosti.

Kriminalisté všechny  obvinili z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Za spáchané jednání jim hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou až osmi let.

Při domovní prohlídce u dvaadvacetiletého obviněného byly nalezeny věci pocházející z trestné činnosti, například koloběžka, kterou přestříkal a sám ji užíval. Kriminalisté u něj  našli také bundu, v  které jeden z mužů páchal trestnou činnost, torzo televizoru, páčidla, různě upravené klíče.

Tři obvinění jsou stíháni na svobodě, jeden skončil ve vazbě.

Pouze nejmladší z pachatelů nebyl v minulosti ještě odsouzen. Šestadvacetiletý muž byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost a výtržnictví, ostatní dva za majetkovou trestnou činnost. Všichni jsou uživateli drog, kromě jednoho nepracují.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
31.7.2017

Odkazy do noveho okna

realizace SKPV

realizace SKPV 

Detailní náhled

SKPV realizace

SKPV realizace 

Detailní náhled

SKPV realizace

SKPV realizace 

Detailní náhled

realizace SKPV

realizace SKPV 

Detailní náhled

realizace SKPV

realizace SKPV 

Detailní náhled

realizace SKPV

realizace SKPV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem